På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Kallt, friskt och kranfärskt

2016-09-01, kl. 09:30

För att uppmärksamma världsvattenveckan delade medarbetare från Swedavia och vår dricksvattenleverantör Norrvatten igår ut vattenflaskor vid våra nya vattenfontäner i Terminal 5. Vi vill med detta lyfta frågor som rör tillgång och kvalitet på dricksvatten.

Swedavia ska vara ett föredöme inom hållbar utveckling och bedriva ett proaktivt miljöarbete på flera plan. Vi ska verka för att vår påverkan på miljön blir så liten som möjligt och för att naturresurser används på ett effektivt och miljöanpassat sätt.

Under den nu pågående Världsvattenveckan valde vi att uppmärksamma frågan om tillgång och kvalitet på dricksvatten tillsammans med vår dricksvattenleverantör Norrvatten. Medarbetare från både Swedavia och Norrvatten mötte igår resenärer i terminal 5 och delade ut vattenflaskor vid våra nya dricksvattenfontäner.

Dricksvattnet på Stockholm Arlanda Airport kommer från Mälaren och håller väldigt hög kvalitet. Det är vi tacksamma över, men samtidigt är vi medvetna om att rent och friskt vatten direkt ur kranen inte är en självklarhet på många håll i världen.

På en flygplats sker de flesta utsläppen till vatten på vintern när flygplan och banor avisas och halkbekämpas av flygsäkerhetsskäl. Förbättringar sker hela tiden och Swedavia bedriver ett omfattande arbete för att minimera utsläppen till vatten genom att bland annat byta till miljömässigt bättre kemikalier, samla upp glykol och rena dagvatten.

Läs mer om vårt miljöarbete kring vattenfrågor

Världsvattenveckan arrangeras årligen av Stockholm International Water institute och årets tema är Vatten för hållbar tillväxt. Idén med veckan är att experter, beslutsfattare och affärsinnovatörer ska nätverka, utbyta idéer och hitta lösningar på de mest akuta vattenrelaterade utmaningarna idag.

Läs mer om världsvattenveckan