På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Ytterligare Dreamliner till Arlanda

2013-06-10, kl. 15:00

Qatar Airways kommer från och med den första augusti trafikera sträckan Stockholm Arlanda–Doha varje dag med en Dreamliner 787. Sedan tidigare har Norwegian och Thomson Airways annonserat om att inleda trafik med det omtalade flygplanet.

Boeing 787 Dreamliner räknas till nästa generations flygplan och är väsentligt tystare och bränslesnålare än dagens flygplan.

– Minst lika viktigt som att attrahera nya direktförbindelser är att utveckla de befintliga. Vi är därför oerhört stolta och glada att vi lyckats attrahera ytterligare en aktör att utveckla sin verksamhet hos oss, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Qatar Airways flyger till över 100 destinationer och blev 2011 framröstat till Årets flygbolag av branschorganet Skytrax. Doha, som är navet för flygbolagets verksamhet, erbjuder också resenärer en attraktiv plattform för vidare destinationer i Asien, Afrika och Australien.