På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

ZagrosJet till Arlanda

2013-10-11, kl. 13:46

Under fredagsmorgonen var det premiär för kurdiska ZagrosJets direktlinje mellan Erbil International Airport och Stockholm Arlanda Airport. Den nya linjen trafikeras två gånger i veckan; måndagar och fredagar.

ZagrosJet, som är det första officiella kurdiska flygbolaget, är det tredje flygbolaget som flyger till Erbil från Arlanda. De två andra är Germania och Small planet Airlines.

– Vi är glada att få välkomna ZagrosJet till Stockholm Arlanda Airport. Många människor i Stockholm och Sverige har kurdisk och irakisk bakgrund, och nu blir det ännu enklare för dem att ta sig till norra Irak och hälsa på släkt, vänner och affärskontakter, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

ZagrosJet bildades i oktober 2005 av Zagros Group och samarbetar med det turkiska flygbolaget Atlasjet Airlines. Den 2 oktober genomförde flygbolaget sin premiärflygning från Erbil till Ankara i Turkiet.

– Stockholm är inte bara en viktig milstolpe för oss som flygbolag, utan tillsammans med våra samarbetspartners skrivs nu också kurdisk flyghistoria. Vi tackar den irakiska federala regeringen och Kurdistans regionala regering för allt stöd och hjälp, säger Dr. Krekar Gardi, Commercial Director på ZagrosJet Airline.

Linjen Stockholm Arlanda – Erbil kommer att trafikeras med en Airbus A321 med plats för 200 passagerare.

Foto: Joakim Knutsson