På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Vad ingår i utvecklingsplanerna?

  • Spela film
  • Spela film

Vi utvecklar Arlanda för att kunna ta emot närmare 40 miljoner resenärer år 2040, jämfört med dagens 25 miljoner. Här berättar vi mer om vad som ska hända.

I utvecklingsplanerna ingår flera olika projekt för att utöka terminalkapaciteten och förhöja upplevelsen hos resenärerna. Bland annat kommer gången mellan gateområdena 1-10 och 11-24 i Terminal 5 byggas om för att förbättra resenärsflödet. Fler uppställningsplatser för flygplan ska byggas och även en central godsmottagning för alla butiker och restauranger.

Dessutom ska en ny pir (pir G) i Terminal 5 byggas vilket betyder att dagens driftområde behöver flyttas och därmed byggs om. Vi behöver också öka kapaciteten i bagagehanteringssystemet för att kunna möta den stora resenärsökningen. Utöver det ska även en ny säkerhetskontroll byggas.

Vi utvecklar inte bara i terminalerna utan en helt ny flygplatsstad ska snart växa fram runt Arlanda – Airport City Stockholm. Med perfekt läge mellan Stockholm och Uppsala med närhet till järnväg, väg och flyg och övriga världen.

Flygplatsstaden Airport City Stockholm ska bestå av sex stadsdelar, var och en med sitt unika syfte. Stadsdelen SkyCitys första kontorsbyggnad som byggs är SkyCity Office One.

Här läser du mer om några fler av områdena som utvecklas:

Ny pir

Nytt driftområde

US Preclearance

Ny säkerhetskontroll och shopping- och matyta

Nytt bagagesystem

Ombyggnation i gateområde 11-24, Terminal 5

Förbereda för större flyplan i gateområde F26-F69, Terminal 5

Är du osäker på vart de olika gateområdena ligger?

Karta över Arlanda