På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Varför utvecklar vi Arlanda just nu?

Arlanda är Sveriges port mot världen och på väg att bli världens port till Skandinavien. Nu gör vi oss redo för att kunna ta emot nära 40 miljoner resenärer 2040.

Varför utvecklar vi Arlanda just nu?

Fler och fler väljer att resa till och från Arlanda – under 2015 passerade över 23 miljoner resenärer flygplatsen. De senaste två åren har antalet ökat med 3 miljoner. Prognosen säger också att år 2040 kommer nära 40 miljoner människor resa via Arlanda.

Utbyggnad och vidareutveckling krävs för att hantera tillväxten

För att kunna hantera den här tillväxten behöver vi utöka vår terminalkapacitet. Terminal 5 ska byggas ut med ytterligare en pir. Bagagehantering, incheckning och säkerhetskontroll ska få en högre kapacitet och flexibilitet. Det kommersiella utbudet ska ökas och miljöer moderniseras.

Terminal 4 ska vidareutvecklas som en effektiv terminal för inrikestrafiken. På sikt kommer även Terminal 2 att byggas ut med en eller två pirer. Med allt detta ska flygplatsen vara redo att hantera tillväxten även efter år 2040.

En ny flygplatsstad ska snart börja växa sig fram

Men vi utvecklar inte bara vår flygverksamhet. En helt ny stad växer fram runt flygplatsen och det supernav för kollektivtrafik som vi vill skapa på Arlanda.