På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Jennifer hittar glädjen i utmaningarna

Jennifer Lien jobbar som Check-in/Gate agent och Ramp agent på Aviator. Det innebär att hon vissa dagar hjälper till med incheckning och vid boarding och vissa dagar tar emot och skickar iväg flighter.

Jennifer hittar glädjen i utmaningarna

– Den största utmaningen för mig just nu, som nybliven Ramp agent, är att få in alla rutiner och bli bättre på mitt arbete. Det är väldigt många saker man måste hålla koll på samtidigt och jag gör mitt bästa för att ligga steget före, berättar Jennifer Lien.

Som Ramp agent ansvarar hon bland annat för att bagage och frakt lastas rätt, för information till kaptenen och besättningen och mycket annat som krävs för en smidig avgång.

Jennifer trivs med variationen och har en stark problemlösarådra. Hon trivs som bäst när hon får en klurig utmaning att knäcka. Då känner hon att hon har åstadkommit något.

– Ett exempel var när jag och en kollega satt vid check-in och försökte tagga om en väska som blivit feltaggad. Hur mycket vi än försökte så ville det inte funka, men till slut lyckades jag övermanna systemet. Efteråt stod vi båda och jublade och kramade om varandra. Det var en sån liten grej, men ack, så glada vi var!

Jennifer möter ofta resenärer och hennes bästa tips till dig som ska ut och resa är att vara förberedd.

– Läs på om destinationen du ska resa till, se till att passet är giltigt och ordna visum i god tid. Ta med resedokumenten och annan relevant information. Ska du resa utomlands rekommenderar jag att du är på Arlanda två timmar före avgång, man vet aldrig hur långa köer det är vid säkerhetskontrollen, avslutar Jennifer.