På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Saima har fokus på renhet och respekt

Saima Harambasic är lokalvårdare och har jobbat på Stockholm Arlanda Airport i 16 år. Hon tycker att det bästa med att jobba här är att hon får träffa så många olika människor. Ingen dag är den andra lik och hon hjälper gärna resenärer som letar efter sin gate eller närmaste bankomat. 

Saima har fokus på renhet och respekt

– Städning är otroligt viktigt, inte bara på Arlanda, utan överallt där människor vistas. Människor ska kunna komma till Arlanda och känna att det är en hygienisk miljö. För utländska resenärer som besöker Sverige är Arlanda det första intrycket de får av vårt land. Därför är det viktigt att de möter en ren och fin flygplats där de trivs och får respekt, service och den hjälp de behöver, säger Saima Harambasic.

Saima tycker att alla som jobbar på Arlanda har som uppgift att representera flygplatsen och visa stolthet över att jobba här. För det är många olika intryck som samlas här varje dag, året om.

– Att jobba på en flygplats och mötas av resenärer som flyger världen över är en upplevelse i sig. Det finns så många olika människor och man märker hur vissa är taggade, skrattar och är glada. Andra är oroliga för resan eller kanske till och med stressade om de har småbarn. Många är sorgsna över att ta farväl av nära och kära om de ska någonstans långt bort, berättar Saima.

Det händer att alla möten och upplevelser gör att Saima själv drömmer sig iväg till ett varmt och exotiskt land, men framför allt drivs hon av att hålla flygplatsen ren och möta alla med respekt. Att resenärerna ska trivas är det viktigaste.

– Jag älskar mitt yrke och har en stor passion för det, säger Saima.

Just nu ser Saima Harambasic fram emot sommaren och ledigheten.

– Jag ska snart åka på semester till mitt hemland Bosnien och tillbringa sommaren med min mamma och mina släktingar. Där kommer jag att njuta av ledigheten, vila ut mig och samla krafter för att kunna ge 110 procent när jag kommer tillbaka till arbetet, berättar hon.