På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

ABBA jubilerar - tävla om 5 000 kr från British Airways

Den 6 april 2014 är det på dagen 40 år sedan ABBA vann Eurovision Song Contest med låten Waterloo. Det vill vi såklart fira! Var med och tävla och du har chansen att vinna ett presentkort på 5 000 kr från British Airways eller andra fina priser: inträdesbiljetter till ABBA The Museum, böcker av Björn Ulvaeus och Ingmarie Halling samt den stora boken om ABBA The Museum.

Du tävlar genom att svara på frågorna nedan och därefter skriva en motivering på max 30 ord: ”Vilken ABBA-låt tycker du bäst om och varför?" Du måste skriva en motivering för att delta i tävlingen. Skicka dina svar senast den 30 april. Lycka till!

Priserna

1:a pris presentkort på 5 000 kr från British Airways.

2:a pris inträdesbiljetter till ABBA The Museum för två personer, värde 390 kr.

3:e pris signerad sagobok ”Det lilla, vita pianot” från Björn Ulvaeus, värde 169 kr.
En dag kommer en ny möbel till den lilla stugan på skärgårdsön. Ett litet, vitt piano. Till pianots stora lycka börjar de två vännerna Björn och Benny spela fantastiska, helt nya melodier på henne. Inspirationen verkar aldrig ta slut – även om det betyder att de måste bära pianot längs en snöig skogsstig mitt i natten. Boken finns endast på ABBA The Museum.

4:e pris signerad bok från Ingmarie Halling, värde 325 kr.
I boken ”ABBA Backstage stories” berättar Ingmarie Halling, kostymör under Abbas utlandsturnéer och idag curator på ABBA The Museum, om de spännande turnéåren och om det som hände backstage. Journalisten Carl Magnus Palm skildrar Abbas historia, från ”Ring Ring” 1973 fram till idag. Och många av alla de som var med under den här tiden - inte minst Frida, Benny, Björn och Agnetha - bidrar med sina minnen.

5:e pris boken The music, The memories, The Magic om ABBA The Museum, värde 98 kr.
En bok som beskriver ABBA från innan gruppen bildades och fram till idag.

Tävla här!

1. Vilken låt baseras på en grekisk historia?2. Var togs omslagsbilden till Waterloo-skivan?3. 1979 besökte ABBA Vita huset, men vem i gruppen var inte med på grund av sjukdom?4. Vilken var den första singeln som släpptes efter Waterloo i England?5. I vilket land filmades konsertfilmen ABBA The Movie?6. Var höll ABBA sin sista spelning inför betalande publik?7. Var avslutades Australien-turnéen 1977?8. Vem är född i Stockholm?9. Vilket år lanserades albumet ”Arrival” första gången?10. I vilken stad vann ABBA Eurovision Song Contest?