På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Vinn Europa-resa – dags att utse vinnaren

  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film

Vår tävling om att vinna en Europaresa för två börjar närma sig slutet. Under hela 2015 har vi fått in många fina, roliga och rörande reseberättelser – nu är det dags att utse vinnaren.

Här är alla delvinnare som utsetts under året. Rösta på den du tycker är bäst. Det bidrag som får flest röster vinner en resa inom Europa. Vi avslöjar vinnaren och resmålet i nästa nyhetsbrev.

Här är bidragen du kan rösta på:

Reseberättelse - finalist mars, Tommy Chadda

Vintern skulle strax bli mörkare och kallare; flickvännen antogs till en sjuksköterskeutlandsplacering i Tanzania i 3 månader. Jag var nyligen nyanställd och kaos rådde i huvudet efter inledande månaders ”informationskorvstoppning”, samt saknaden av flickvännen påminde konstant. Det bestämdes en kall novembernatt – en ”meet-up” skall ske på Zanzibar i januari!

Den efterlängtade Dagen D (avresan) skedde från ett -33°C kallt Sverige och jag anlände i ett 35°C varmt Zanzibar! Temperatursomställningen var fantastisk och umgänget med flickvännen var obeskrivligt skönt – tillagt att jag aldrig varit så bortkopplad och avkopplad tidigare. Borta från kyla och huvudbry och istället mitt i Afrika med älsklingen, sandstränder, fantastisk mat, charmig miljö och avkoppling! Väl hemkommen var batterierna återuppladdade & ett resminne för livet var ett faktum!

Reseberättelse – finalist april, Helena Lord

När jag var på gorilla tracking i Rwanda. Efter en lång vandring i oländig terräng nådde vi de dimhöljda bergens gorillor på gränsen mellan Rwanda och Kongo Kinshasa. När jag stirrade silverhanen i ögonen och fick lov att sänka blicken för tredje gången, bultade hjärtat så kraftigt att jag tyckte att han hörde det. Kanske blev han lite smått förälskad i mig. Det blev i alla fall jag i honom.

Reseberättelse – finalist juni, Hans Axelsson

London med elvaårig dotter som ska ta sina första steg på ön. Inga klubbar, trendkvarter eller exquisite shopping. Istället väntade för mig sedan länge avbockade och utslitna turistattraktioner. Egen tid med dottern var mitt enda mål. Men så, hennes min när hon skymtade Big Ben mellan trädkronorna längs Themsens strand. Hennes förundran inför Rosettastenen på British museum. Historien om Lord Nelson på piedestalen i disig novembersol och ett glittrande Picadilly en sen kväll. Sushi på rullband. Hon tar in allt med hela sitt hjärta och det gör jag också. Det fantastiska i att väcka slumrande egna minnen genom hennes upplevelse. Hon somnade på planet hem, men det kunde inte jag.

Reseberättelse - finalist september, Emelie Hansson

"Mitt bästa reseminne är en tågresa i Kina. Syftet med resan var att min pojkvän och hans två kompisar skulle uppträda med sin musik i olika delar av landet. Ena kompisen är från Kina och spontan som han är började han att sjunga på kinesiska och trumma med en plastflaska på en väska. Min pojkvän och den andra musikern var inte sena att hänga på.

Folk började filma denna händelse och allt fler människor kom för att trängas och lyssna på denna annorlunda mix av traditionell kinesisk musik och svenska toner. Till dessa toner lutade jag mig tillbaka och tittade ut genom fönstret för att beskåda risfälten som avlöste varandra och allt vad Yunnans vackra natur har att erbjuda".

Reseberättelse - finalist oktober, Maria Ekstam

Jag och min man åkte på bröllopsresa till Maldiverna i februari 2003. En magiskt plats som var otroligt vacker. Vi snorklade, badade och solade hela dagarna. Vi blev lite "kompis" med hovmästaren på en av restaurangerna på ön och en dag kom han och frågade om vi ville följa med honom ut och fiska hummer. Han tog oss snorklandes igenom revet. Det var kanske max 30 cm djupt vatten. Vi såg rockor och alla möjliga vackra fiskar, sjögurkor, sjöstjärnor mm. Underbart! Vi fångade så småningom även humrar och på kvällen gick vi givetvis till "hans" restaurang och beställde in hummer. Vi satt under bar himmel med fötterna i sanden och bara njöt. Många resor har det blivit sen dess och om några månader firar vi 22-årig bröllopsdag i Thailand.

Reseberättelse - finalist december, Ola Kjellberg

Spontanresa till Paris. Sommaren 2011 reste jag på egen hand till Paris som jag inte hade besökt tidigare. Jag hade en lista på vad jag ville se och göra, Louvren, Triumfbågen, Notre Dame, Versailles. Det blev dock inte som jag tänkt mig. Jag träffade Elisabeth från Lausanne på en restaurang och vi tillbringade några dagar i ett underbart varmt kosmopolitiskt Paris tillsammans. Det var även hennes första besök i Paris. Idag är vi tillsammans och väntar vårt första barn. Parisresan blev ett oförglömligt minne! Kanske dags för en ny resa snart?

Hjälp oss att utse den bästa reseberättelsen! Välj bland våra sex finalister.