Gå till innehåll

Vueling börjar flyga Stockholm-Barcelona sommaren 2012

2011-11-02, kl. 08:40

Nästa sommar inleder Vueling sin verksamhet i Sverige med flygrutten Stockholm-Barcelona.

Nästa sommar inleder Vueling sin verksamhet i Sverige med flygrutten Stockholm-Barcelona.

Första flyget lyfter från Stockholm den 25 mars 2012. Det blir fyra avgångar i veckan från Stockholm-Arlanda: på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar. Vueling flyger med en Airbus A320 som har en kapacitet på 180 passagerare. Biljetter – som kostar från 50 EUR – har redan börjat säljas på www.vueling.com, genom resebyråer, Vuelings iPhone-app, Vuelings mobilportal m.vueling.com och deras callcenter (+34 931 518 158)

Vueling tillämpar en internationell tillväxtstrategi som går ut på att etablera sig i nya länder och lägga till nya internationella städer till företagets nätverk, med inriktning på både populära och underutbyggda marknader i Europa. Stockholm är Vuelings första destination i Sverige som är en ny marknad för det spanska flygbolaget. Andra nya marknader är Cardiff i Storbritannien, Aalborg i Danmark och Groningen i Nederländerna.

– Vi är stolta över att presentera den nya linjen Stockholm-Barcelona eftersom Vueling från och med nu förser den svenska marknaden med en rad nya möjligheter till ett mycket konkurrenskraftigt pris, säger Vuelings vd Alez Cruz och tillägger: Barcelonas och Kataloniens stora utbud av högkvalitativa turisttjänster har nu kommit lite närmare för affärs- och fritidsresenären tack vare Vueling.


– Med det starka spanska flygbolagsvarumärket Vueling på Stockholm Arlanda Airport tror vi att den fenomenala ökning vi sett på sträckan till Barcelona kan fortsätta även under 2012, säger Michael Persson Gripkow, marknadschef på Swedavia.

Under 2010 ökade antalet spanska besökare med cirka fem procent vilket gör spanjorer till den 12e största turistgruppen i Sverige. I Stockholm ökade antalet besökande spanjorer med sju procent vilket gör dem till den nionde största gruppen.
 

Om Vueling
Vueling grundades i juli 2004 med en flotta på två Airbus A320 och fyra rutter. Målet var att erbjuda kunden en utomordentlig tjänst till konkurrenskraftigt pris. Under vintersäsongen 2011-2012 består Vuelings flotta av 44 plan som flyger på 44 flygplatser i 13 länder i hela Europa och Nordafrika.