Skönhetsexperterna: Så tar du hand om din hy när du reser

I podcasten The Routine firar skönhetsexperterna Emma Unckel och Gustav Broström lillördag med det bästa och senaste inom hudvård och smink. Med en stor dos humor väl avvägd med shoppingtips, nörderi och stor kunskap om utbud och produkter håller The Routine lyssnarnas hand genom skönhetsdjungeln. Här delar de med sig av sina bästa resetips, som hur man håller huden återfuktad i den torra flygplatsluften.

− Jag försöker alltid sova ut ordentligt för att inte anlända till mitt resmål helt utmattad. Dock brukar det gå lite sådär eftersom jag alltid är vaken till tre på natten och packar, säger Gustav Broström.

− När vi ska iväg och resa brukar jag först rensa i min väska för att slippa kånka på onödig skräp-packning. Då får man också lättare plats för lite tax free shopping, fyller Emma Unckel i.

Emma tillägger att det inte finns något värre än att vara stressad på flygplatsen helt i onödan och tipsar om att vara ute i god tid för att slippa starta semestern i motvind, både för hennes egen och hennes medresenärers skull.

− Mitt absolut bästa restips är att färgkoordinera packningen. Välj 1−3 färger som matchar och välj alla plagg utifrån det. Då undviker du att packa upp på hotellet och inse att du har tio mönstrade skjortor och lika skrikiga byxor. Jag kör alltid svart, vitt och mörkblått, ytterst originellt, fortsätter Gustav.

Många människor upplever att luften på flygplatsen och inuti själva flygplanen är torrare än på andra platser, vilket bland annat kan leda till att huden torkar ut snabbare.

− Det är superviktigt att se till att ha med några återfuktande godingar med sig i handväskan. Satsa på en återfuktande mist, en ansiktskräm, en bra sheetmask och våtservetter så råder du bot på problemet. Och glöm inte att dricka mycket vatten, säger Emma.

− Torr luft samt många människor resulterar i smutsig hy och, för mig, finnar. Undvik att ta dig själv i ansiktet innan du tvättat händerna, säger Gustav.

Innan det är dags för boarding är det även en hel del shopping som ska klaras av och för både Emma och Gustav är det först och främst lyxiga modemagasin och skvallertidningar som gäller.

− Jag kan såklart inte heller låta bli att länsa skönhetsavdelningen i tax freen. Mitt tips är att spana in avdelningen vid kassorna där det finns "bra deals" på makeup med riktiga fynd. Dessutom brukar jag köpa solskyddsprodukter, ofta mer prisvärt och så mycket skönare att köpa på Arlanda än att det ska ta onödig plats i ditt incheckade bagage, berättar Emma.

− Jag fyller på förrådet av snus, mineralvatten och mängder av lyxiga modetidningar. Sedan går jag till skönhetsavdelningen och provar alla dyra parfymer, antagligen till mina medresenärers förtret, säger Gustav.

− När jag reser med barnen så brukar de få välja varsin liten pyssel-leksak i den gudomliga leksaksaffären World of Toys i terminal 5. Så mycket bra och fina leksaker, perfekt om du behöver köpa med dig present på resan också, säger Emma.

− Jag älskar Pocketshop, deras personal är alltid väldigt kunnig och fattar precis vad man vill ha, även när man kommer med udda önskemål som "Psykosexuell sci-fi med stark kvinnlig karaktär" eller liknande, tillägger Gustav.