Bloggaren Molly Rustas bästa Arlandatips

Att åka på semester innebär för de allra flesta lata dagar och ledighet, men innan man stämplar ut från jobbet och checkar in på flyget kan stressen och arbetsbelastningen vara som allra störst. Här delar modebloggaren Molly Rustas med sig av sina bästa tips för att stressa av inför semesterresan.

Här är Mollys tre Arlandafavoriter.

− En eller två dagar före avresa brukar jag göra en resplan så att jag har ett körschema för all transport och alla viktiga tider. Då har jag koll på passet, jag vet att taxin är bokad och kanske till och med hur man kommer från flygplatsen när man väl har landat. För mig är det otroligt skönt att veta att allt är löst med transport och att allt bara flyter.

På avresedagen har flygbolagen olika regler för när man senast måste checka in. Antingen kan man ta reda på vad flygbolaget rekommenderar och lägga till en liten extra tidsmarginal eller så följer man Mollys råd för att verkligen vara på den säkra sidan.

− När man ska ut och flyga kan man slippa onödig stress genom vara ute i god tid. Jag är oftast på flygplatsen minst två timmar innan flyget går, dels för att jag gillar att vara på flygplatser men också för att jag vill ha kontroll på läget. Ibland kan det vara köer, trafik på vägen eller om man glömt något så är det ändå lugnt om man är där i tid.

Om det är högt tryck vid säkerhetskontrollen kan det ju innebära att det blir en del väntetid.

− Det absolut bästa resetipset för att få en bra start på resan är att vara organiserad och att packa handbagaget smart. Många brukar bli stressade vid säkerhetskontrollen, men det brukar jag undvika genom att bara planera litegrann innan. Till exempel brukar jag se till att jag inte har några vätskor och att datorn inte ligger längst ner eftersom den måste scannas. Dessutom är det smart att ha alla viktiga resedokument på ett och samma ställe.

Oavsett hur lång resa man har framför sig är mat det första många tänker på när de passerat säkerhetskontrollen. Ett bra sätt att komma i rätt avslappnad stämning och påbörja semestern redan på flygplatsen är att slå sig ner någonstans och få något gott i magen.

− Beroende på vad klockan är brukar jag alltid försöka sätta mig och äta någonting, antingen på Pontus in the Air eller Joe and the Juice. En kaffe och juice är nästan obligatoriskt, men sen brukar jag också gå in på någon kiosk och köpa nötter, en proteinbar, banan eller något annat mellanmål att ta med på resan så att jag vet att jag klarar mig ett tag.

De kommande åren kommer Stockholm Arlanda Airport att byggas ut och utvecklas, bland annat med en helt ny handelsplats för inspirerande shopping och ännu fler restauranger. Här ser Molly stora möjligheter för flera olika butiker, alltifrån exklusiva varumärken till mer vardagliga butiker som Zara eller svenska H&M, men hon har även ett par konkreta idéer för restaurangutbudet.

− Det finns redan bra mat på Arlanda men det borde finnas mer av det som folk verkligen äter nu, det första jag tänker på är ett bra raw food-ställe med lite nyttigare mat. Sedan hade det varit super med en cava-bar, det är så himla trevligt att sitta och titta ut mot flygplanen och samtidigt smutta på ett glas cava!

Molly Rustas äter mat på Pontus in the air

Molly Rustas: "Här är mina tre absoluta favoriter på Arlanda"

Molly Rustas

Molly Rustas

Livsstils- och modebloggare

När man reser relativt ofta som jag gör så blir det väldigt lätt att man får in sin rese-rutin på Arlanda. Här är mina tre absoluta favoritställen!

Jag, mamma och Sandra åkte till Arlanda tidigt i lördagsförmiddag för att maxa detta "semester-pirr" innan vi satte oss på flygplanet som tog oss mot Bali på eftermiddagen. Jag bestämde mig för att introducera mina favoriter på Arlanda för dem så vi började i vanlig ordning på Pontus In The Air, som är ett givet val både när det kommer till frukost och lunch. Har man lite extra tid över innan flyget går tycker jag verkligen man skall besöka det för att i lugn och ro sätta sig till bords och avnjuta något vällagat och gott. Jag tycker man kan känna sig lite uppe i varv efter att ha checkat in väskor, stått i kö och gått i genom säkerhetskontrollen, eller är det bara jag? Så att börja semestern på Pontus är ett väldigt härligt och lyxigt sätt.

Därefter brukar det bli ett obligatoriskt stopp på Joe & The Juice innan man sätter sig på flyget. Jag brukar köpa med mig en kaffe och Juice, mina favoriter är Go away doc och Energizer! Ibland kan det även bli en sandwich om man inte har tid att slå sig till bords för en frukost eller lunch. 

"Joe & The Juice är med andra ord alltid ett säkert kort."

Precis när man kommer ut från tax-free'n så har vi "Aera Fashion" på höger sida. En butik man tyvärr inte kan låta bli att stanna upp vid då det har ett brett utbud av allt man kan önskas behöva inför resan. Jag hann knappt komma ut från säkerhetskontrollen innan jag fick syn på denna hatt som jag tyckte var så himla snygg, så den fick det bli!

Molly Rustas på Arlanda