På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Så här semestrar svenskarna

2012-10-12, kl. 14:29

Drömresemålet för svenskarna är Maldiverna

Högsta drömmen är att resa till Maldiverna. Som boende i ett land i norra delen av Europa vill man helst åka till solen och värmen - de senaste åren har den gamla turistklassikern Kanarieöarna fått ett riktigt uppsving. Europeiska huvudstäder är platser man också traditionellt reser till.


Semester enligt plan, men gärna med överraskningar

En riktigt lyckad semester kan sammanfattas så här: ”En lyckad semester innehåller förutom det som man kan förvänta sig, en lagom mängd positiva oplanerade upplevelser, saker som man upptäcker på plats, mysiga restauranger och små affärer vid sidan om de stora stråken”. Kort sagt, en semester som går enligt planerna men gärna med några små trevliga överraskningar.

Så här är man klädd under flygresan

Har du också Onepiecen på dig när du sitter i planet?

Sängen saknas mest under semestern

Det svenskarna saknar mest är sängen och det är de unga männen som saknar sängen allra mest. På andra plats kommer saknaden efter familj och barn och som nummer tre kommer själva hemmet.

Ut och resa snart igen?

Till sist, när sätter ressuget in igen? Hela 20 procent vill genast ut och resa direkt efter hemkomsten, efter en månad känner 23 procent sig sugna på att ut och resa igen.

Det här är bara en liten del av rapporten Resenären – blev du nyfiken på att veta mer?
Här laddar du ner hela rapporten (pdf 6 Mb, nytt fönster).


Om Resenären

Rapporten Resenären bygger på en undersökning utförd av TNS SIFO. Metoden är webbintervjuer med 2 000 privatpersoner i ett riksrepresentativt urval som har flugit på semester under det senast året. Intervjuerna genomfördes 26-28 juni 2012.