Destination:

Halmstad

Lokal
temperatur

12°

Lokal
tid

13:46

Halmstad

Där ån Nissan möter havet ligger Halmstad - en skön mix av puls och småstadscharm, salta stränder och lugna fiskevatten. Flera stränder, förutom välkända Tylösand, kantar vår fyra mil långa kust. 13 golfbanor, kanotvatten, 200 km cykelväg och flera sporter på elitnivå är annat som lockar den aktive. Stadskärnan är gemytlig och här varvas personliga butiker med ett charmigt krog- och kaféliv. Evenemangsstaden Halmstad stoltserar med ett varierat och rikt utbud av evenemang för alla åldrar, året om. Dessutom är konsten närvarande överallt med inslag av bland annat Milles och Picasso. Vem du än är, vad du än vill göra, har Halmstad upplevelsen för dig. Välkommen!

Hitta resa

Halmstad
Reseguiden logo
Vandrings- och cykelleder

Med ca 20 mil cykelväg är det bara att trampa på. Kattegattleden går längs hela Hallandskusten, Hylteslingan utmed Nissadalens vildmark, och Cykelspåret genom ådalar och kuperad terräng. Banvallsledens 25 mil går mellan Halmstad och Karlshamn. Vandraren har miltals att upptäcka. Prins Bertils stig är en kustnära vandringsled på 18 km, från Halmstads slott via Tylösand, till Möllegårds lummiga naturreservat. Den 38 mil långa Hallandsleden går genom Halmstads kommun men det finns fler vandringsleder och strövområden - stadsnära på Galgberget eller längre ut i Haverdal och Steninge samt i skogarna kring Skedala, Simlångsdalen och Kvibille.

Underhållning

I hemstaden av Gyllene Tider och Roxette finns alltid ett stort utbud av underhållning. På Simstadion Brottet hålls det konserter med havet i bakgrunden. På Hallandsgården sjungs allsång och Norre Katts Parks musiker och poeter träder upp på Kafé Rotundans lilla scen. Livemusik hörs från pubar och rockscener, under den Internationella Gatuteaterfestivalen blir hela staden till en stor scen och Nolltrefem är ett kulturcentrum för ungdomar som ofta får besök av kända artister på väg upp. På Halmstad Teater fylls salen med förväntansfull publik när olika produktioner får en att tappa andan och intressanta föreläsningar fascinerar. Programmet är fullspäckat med artister och lokala talanger presenterar musik, teater, varieté, dans och musikaler. Om du är ute efter större shows, idrottsevenemang och utställningar är Halmstad Arena det perfekta valet för dig. Njut av residensorkestern eller koppla av på en av Halmstads många uteserveringar. Eller föredrar du att dansa loss till en dansband i Västerhagen? Kanske en gospelkonsert i Gullbranna? Under juli kommer festivalandan redan upp när solen fortfarande står högt och After Beachen på Solgården i Tylösand är en klassiker, minst sagt.

Brasserie Collioure
Brasserie Collioure

Brasserie Collioure är en hemtrevlig restaurang vid Nissans kajkant där det franska köket möter svenska delikatesser. Här bjuds det på upplevelser utöver det vanliga – vardag som fest!

The Fox & Anchor
Köpmansgatan 41

The Fox & Anchor är en engelsk gastropub där traditionella pubrätter träffar på modern matlagning. Den stolta öl- och whiskytraditionen värderas högt här och därför anordnas det regelbundna dryckesprovningar.

Särdals Kvarn
Särdals Kvarn 305 70 Haverdal

Den rymliga faluröda kvarnbutiken finns utmed Kustvägen. Här handlar du Hafis omtyckta sylter, safter och geléer, samt delikatesser från ett antal halländska livsmedelsproducenter. Endast det bästa är gott nog!

Halmstads City

Butikerna i Halmstads centrum samarbetar under namnet Halmstads City. Det breda utbudet gör det nästan omöjligt att välja en favoritbutik. Här finns det allt du behöver – för varje livsläge!

Avstånd till Halmstad

från Göteborg: 140 km från Helsingborg: 80 km från Malmö: 135 km från Köpenhamn: 180 km

Cykeluthyrning
Brogatan 30

Hyr din cykel under ditt besök i Halmstad hos Levin & Nilsson.

Arrival Guides Logo