Destination:

Kristianstad

Kristianstad

Kristianstad – mitt i naturen och med naturen mitt i stan! Kristianstad är en vacker renässansstad mitt i hjärtat av Kristianstads Vattenrike. Upplev naturen från naturum, Vattenrikets besökscenter eller följ med på safari med båt, jeep, cykla cykel eller vandring. Här finns naturaktiviteter under alla årstider – som örnsafari på vintern eller transafari på våren. Stadens centrum med hotell, caféer, restauranger, kulturliv och sitt pittoreska shoppingstråk ligger inom fem minuters promenad. Och bara en liten bit utanför staden hittar du otroliga fiskeplatser, milslånga stränder, golfbanor av hög kvalité och härliga cykelvägar!

Hitta resa

Kristianstad
Reseguiden logo
Fjälkinge Backe

Välbesökt utsiktspunkt med vida vyer över stora delar av Kristianstadsslätten. Parkering och strövstigar. Fjälkinge backe syns också vida omkring. Backen är naturreservat i Kristianstad Vattenrike. Uppe på backen finns ett utkikstorn. Nyckel kan lånas av Fjälkinge byalag.

Adress
Fjälkinge, 290 34 Fjälkinge
Bäckaskog slott och slottspark

På ett smalt näs mellan två glittrande sjöar valde munkar att bygga sitt kloster på 1200-talet. Närheten till naturen och den historiskt kulturella bakgrunden gör slottet till ett populärt besöksmål.

Adress
Barumsvägen 113, 290 34, Fjälkinge
Martins Rökeri

Martins rökeri är beläget i Nyehusen, en mil söder om Åhus. I rökeriet bevaras en gammal hantverkstradition genom att all fisk röks på gammaldags vis i vedeldade ugnar.

Adress
Furubodav. 73-13, 296 92, Yngsjö
Otto & Glassfabriken

Glassfabrik i Åhus med anor från 1950-talet. Fabriken erbjuder försäljning av glass året om och under sommaren finns det flera glasskiosker, både i och utanför Åhus.

Adress
Gamla Byvägen 68, 296 72, Yngsjö
Erikshjälpen Second hand

Erikshjälpen Second hand finns i samma byggnad som Kinnarps Interior på Vilans industriområde utmed Långebrogatan med entré från Karlsgatan. Reser du kommunalt, ta stadsbusslinje 2 mot Vä till hållplats Charlottesborg. Hos Erikshjälpen Second hand kan du också koppla av med en kopp kaffe och bröd i vårt fina café. Butiken drivs i samarbete med Östermalmskyrkan i Kristianstad och Erikshjälpen Second Hand Butiker i Holsbybrunn. Hela överskottet från butiken delas lika mellan Östermalmskyrkan och Erikshjälpen Second Hand Butiker. Överskottet går till sociala och humanitära insatser utomlands och i Sverige.

Adress
Karlsgatan 43, 291 59, Kristianstad
Antikt & Kuriosa i Vittskövle

Butik i Vittskövle, cirka 2,5 mil söder om Kristianstad, sedan 2002. Säljer nästan uteslutande glas, porslin och keramik.

Adress
Kastanjestigen , 297 91 Vittskövle