På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Göteborg

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Med en trivsam och avslappnad atmosfär, gångavstånd till det mesta, ett kafé vid varje gathörn och med sina olika stadsdelar blir Göteborg en "charmig liten storstad". Staden bjuder på ett livligt nöjes- och kulturliv året om, med allt från Liseberg, Göteborgsoperan, Filmfestivalen, Bokmässan och olika sportevenemang till musikfestivalen Way Out West.
Avgångar till Göteborg från Bromma

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Naturen finns alltid runt knuten i Göteborg och avstånden är korta. Det är därför lätt att kombinera stadens puls med lugna stunder i skärgården. Eller vad sägs om ett besök på Liseberg och en spännande utställning på samma dag som du tar ett dopp i havet?
Göteborgs stadsmuseum
Göteborgs stadsmuseums utställningar berättar om 12 000 år av historia, undersöker staden idag och blickar in i framtiden. Du hittar oss i en unik miljö i Ostindiska huset från 1750-talet. Här kan du också följa med på guidade stadsvandringar, lyssna på föredrag och andra aktiviteter. I Barnens museum finns mycket att utforska för alla 0-5-åringar.
Liseberg
Liseberg är Skandinaviens största nöjesparker och med runt 40 åkattraktioner finns det något alla. Här hålls också populära konserter på sommaren. Julmarknaden är en favorit bland såväl göteborgare och besökare och från och med 2015 finns även en Halloween-säsong.
Universeum
Universeum är Skandinaviens största science centre och ett sju våningar stort äventyr för hela familjen. Här väntar massor av djur, experiment och kluriga utmaningar på att ge dig en upplevelse utöver det vanliga. Utforska några av Europas största akvarier, spännande utställningar och en hel regnskog inomhus – mitt i Göteborg.
Kronhuset
Kronhuset bakom Gustav Adolfs torg är en av stadens äldsta bevarade byggnader. Det byggdes i mitten av 1600-talet som magasin för militärens uniformer och utrustning. Nu är det ett hantverkscentrum, med små butiker och ett kafé.
Göteborgs skärgård
Njut av Göteborgs unika skärgård med saltstänkta granitklippor, badplatser och ett djupblått skafferi med pinfärsk fisk och skaldjur. Upptäck pittoreska fiskebyar och bilfria öar med färja och cykel eller till fots. Det är den perfekta dagsutflykten en solig dag! Skärgården är också perfekt för kajakpaddling, segling eller sälsafari och fiske.
Paddan
Det bästa sättet att lära känna Göteborg är med hjälp av vattnet. Den guidade turen genom staden går under flera broar, som den beryktade Osthyveln. Båten avgår ifrån Kungsportsplatsen och turen tar cirka 50 minuter.
Feskekôrka
Fiskmarknaden ser faktiskt ut som en kyrka, men är i själva verket ett paradis för fisk- och skaldjursälskare. Flera restauranger och take-awayställen.
Göteborgs stadsmuseum
Museet berättar stadens historia, både historiskt och idag. Det är beläget i Ostindiska kompaniets byggnad från 1750-talet.