På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

En stark sommar för Bromma

2014-09-08, kl. 11:06

Under augusti reste fler än 182 000 resenärer till eller från flygplatsen, en ökning med 5 procent jämfört med samma månad föregående år.

Inrikestrafiken ökade med 7 procent till cirka 165 000 resenärer medan utrikestrafiken minskade med 9 procent till cirka 17 000 resenärer under denna period. 

– Vi har haft en stadig tillströmning av fler resenärer på Bromma under sommaren. Augusti i år är den tredje månaden i rad sedan 1980-talets ”Linjeflygdagar” som flygplatsen sätter månadsrekord sett till antalet resenärer. Vi ser ett ökande resande till destinationer som Umeå, Östersund, Visby, Halmstad, Sundsvall-Härnösand och Bryssel, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

– Samtidigt som fler väljer att resa till eller från flygplatsen kan vi se att antalet starter och landningar inte påverkats nämnvärt, vilket ligger i linje med hur vi ser på den fortsatta utvecklingen av flygplatsens kapacitet den närmaste tiden, säger Peder Grunditz.

Antalet landningar i linjefart minskade med 2 procent till cirka 1 700 i augusti jämfört med samma månad föregående år.