På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Premiär för Brommas nya och smidigare säkerhetskontroll

2014-02-21, kl. 13:46

Nu förbättras resenärsupplevelsen på flygplatsen genom ännu effektivare flöden och kortare köer under peaktid i säkerhetskontrollen. Idag, den 21 februari, invigs Bromma Stockholm Airports nya säkerhetskontroll.

Under hösten och fram till början av året har Brommas säkerhetskontroll byggts om och förbättrats, både ur tekniska och estetiska aspekter.

– Säkerhetskontrollens kapacitet förstärks nu med cirka 25 procent, genom att vi går från att erbjuda två till fyra röntgenmaskiner med egna bågar. Dessutom utökas röntgenkapaciteten med 100 procent. Därmed förbättras säkerhetskontrollens flöden och kötid väsentligt under högtryckstimmarna när flest resenärer väljer att resa från oss, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

– När vi utvecklar flygplatsens infrastruktur är det viktigt att vi förbättrar det som våra resenärer redan tycker att vi är bra på – att vi upplevs som effektiva och smidiga i hela reseprocessen, från att man kommer hit och checkar in till att man sitter ombord på sitt plan och är redo att påbörja sin resa. Den nya säkerhetskontrollen är ett led i vårt arbete med att göra det ännu enklare och trevligare att resa från oss, säger Peder Grunditz.

Den nya säkerhetskontrollen innebär flödesförbättringar för både resenärer och flygplatsens medarbetare. Flygplatsen har även satsat på att sänka ljudnivån i säkerhetskontrollen genom att sätta in ljudisolerande material på området.