På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Svenskarna positiva till Bromma Stockholm Airport

2014-07-10, kl. 09:03

Svenskar i stort och boende i Stockholms län har en övervägande positiv inställning till Bromma Stockholm Airport, det visar en ny undersökning som Sifo gjort.

Syftet med undersökningen har varit att kartlägga och jämföra hur allmänheten i riket i stort och i Stockholms län ställer sig till Bromma Stockholm Airport och dess framtid. Undersökningen visar att man är övervägande positiv, andelen negativa är endast 1 av 10. De mest positiva är de som bor närmast flygplatsen.

Närheten att ta sig, det centrala läget och smidigheten på flygplatsen med effektiv incheckning, säkerhetskontroll och lätt att orientera sig är de främsta anledningarna till den positiva inställningen. De som är negativa anser att flygplatsen ligger för nära bebyggelse, har en negativ miljöpåverkan och att bostadsbyggande ska vara mer prioriterat att använda marken till.

Orter som har anknytning till Bromma - Umeå, Sundsvall, Ronneby, Ängelholm/Helsingborg, Östersund och Kalmar - är signifikant mer positiva till flygplatsen jämfört med riket i stort. Mätningen visar att det är de som reser via Bromma som är mest positiva.

I riket i stort är andelen som varken är negativa eller positiva till flygplatsen större jämfört med boende i Stockholms län och Bromma.

I Bromma tycker majoriteten att flygplatsen ska vara kvar efter 2038, vilket är en signifikant större andel jämfört med Stockholms län och Sverige i stort.

Vill du få mer information om undersökningen? Mejla info@swedavia.se.