På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Bioflygningspremiär från Bromma

2015-05-29, kl. 10:29

Den 26 maj genomförde Malmö Aviation och Sverigeflyg sin premiärflygning med bioflygbränsle från Bromma Stockholm Airport.

Premiärturen gick mellan Bromma och Visby och var starten på ett nytt koncept Malmö Aviation och Sverigeflyg – som båda tillhör flygbolagskoncernen Braathens Aviation – där resenärer ska kunna välja att betala lite extra för att flyga på biobränsle. Premiärflygningen var startskottet för testperioden av bioflygningar som sker under Almedalsveckan, då det kommer finnas möjlighet att köpa ”bio-biljetter” för att resa till Visby. 

Både Swedavia och Braathens Aviation anslöt sig tidigare under 2015 till det nordiska initiativet Fly Green Fund som ger företag och organisationer möjlighet att vara med och minska sin klimatpåverkan. Detta genom att kick-starta marknaden för flygningar i Norden med bioflygbränsle.

– Det här är en viktig pusselbit i arbetet med att stimulera efterfrågan på förnybart flygbränsle så att produktionen ökar. Förhoppningsvis bidrar det också till att öka möjligheterna att tanka förnybart flygbränsle på Bromma i framtiden, säger Therese Forsström, miljöchef på Bromma Stockholm Airport.

Premiärflygningen gjordes med BioJet som består av 48 procentigt förnybart biobränsle på en av flygplanets två motorer.