På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Bromma Stockholm Airport deltar i Earth Hour

2014-03-28, kl. 17:06

Lördagen den 29 mars är det återigen dags för världens största miljömanifestation – WWF Earth Hour. Bromma Stockholm Airport deltar genom att släcka ytterbelysningen i flygplatsens flygledartorn.

Under en timme, mellan 20.30 och 21.30 på lördagskvällen, visar hundratals miljoner människor världen över sitt engagemang för klimatet genom att släcka ljuset. På Bromma Stockholm Airport uppmärksammar vi detta genom att släcka ytterbelysningen i flygplatsens flygledartorn.

– Vi vill verkligen vara med och visa vårt engagemang i den här frågan, säger Jenny Svärd, miljöchef Bromma Stockholm Airport.

Jenny Svärd understryker dock att det verkliga klimatarbetet måste pågå under årets alla dagar.

– Earth Hour är en bra symbolhandling för att visa på vikten av en minskad klimatpåverkan, men det viktiga för oss är att jobba mot de långsiktiga mål vi satt upp för att bland annat minska vårt beroende av fossila bränslen.

Bland Swedavias medarbetare uppmärksammas också Earth Hour och vi tänker på hur vi kan bidra till minskad klimatpåverkan i vår vardag, till exempel genom att stänga av datorer och skärmar och att släcka våra lampor när vi går hem.

Swedavia arbetar ständigt med att minska sin klimatpåverkan. Sedan 2005 har Swedavia minskat sina fossila koldioxidutsläpp med drygt 68 procent och under samma period har energianvändningen sänkts med 30 procent.