På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Bromma Stockholm Airport går mot ett rekordår

2014-12-09, kl. 09:29

Fler än 229 600 resenärer flög till eller från Bromma Stockholm Airport under november 2014. Det är en minskning med en procent jämfört med samma månad föregående år. Samtidigt går Bromma mot ett rekordresultat i december sett till hela årets resenärer på flygplatsen.

Inrikestrafiken ligger på samma nivå som föregående år med cirka 210 000 resenärer, medan utrikestrafiken minskade med elva procent till cirka 19 700 resenärer.

– Det här året har varit ett kanonår sett till antalet resenärer som valt att resa till eller från Bromma. I november minskade trafiken något, med cirka 2 500 resenärer, vilket mestadelas beror på en extra helgdag i år, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

– Det mesta pekar på att vi i mitten av december kommer att slå vårt tidigare rekordresultat på 2,3 miljoner resenärer som rest till eller från Sveriges cityflygplats, säger Peder Grunditz. 

Antalet landningar i linjefart ökade med fyra procent till cirka 2 200 i november jämfört med samma månad föregående år.