På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Brommas nya cykelparkering invigs idag

2013-10-30, kl. 11:08

Idag invigs Bromma Stockholm Airports nya cykelparkering under tak. Satsningen på att göra det enklare för resenärer att cykla mellan flygplatsen och Stockholm är ett led i Bromma Stockholm Airports hållbarhets- och moderniseringsarbete.

Cykelparkeringen invigs av stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (C).

– Det är mycket glädjande att Bromma nu satsar på säkra och bra cykelparkeringar. Det blir en stor miljövinst om fler resande börjar cykla istället för att åka bil. Cykelvägen från city ut till Bromma är utpekad som pendlingsstråk i stadens cykelplan, vilket innebär att det kommer att bli bättre städning, snöröjning och underhåll på denna sträcka, säger stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö.

Den allmänna cykelparkeringen på Bromma är framförallt till för flygplatsens resenärer. I det nya cykelstället kan man parkera sin cykel i några timmar, under en hel dag eller till och med upp till fyra veckor om man ska ut på en längre resa.

– För oss som är Stockholms cityflygplats, med bara runt nio kilometer till innerstaden, är tillgänglighet förstås A och O. Vi vill också ligga i framkant när det kommer till hållbarhetsarbete, och ett sätt att arbeta med de frågorna är att underlätta för cyklister. Dessutom möjliggörs nu nya sätt att resa kollektivt till flygplatsen, exempelvis med den nyöppnade tvärbanan, säger flygplatschef Olle Sundin.

Den nya cykelparkeringen rymmer 84 cyklar och har fått bättre låsanordningar samt upprustade tak och väggar. För Bromma är en förbättrad kollektivtrafiksatsning en viktig del i arbetet med att utveckla flygplatsen till en modern cityflygplats.

Hållbarhet är av största betydelse och en självklar del i arbetet för Bromma och för hela Swedavia - den flygplatskoncern i världen som, enligt internationell standard, kommit längst i arbetet med att utveckla klimatsmarta flygplatser.