På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Marginell minskning av Brommas trafik i januari

2015-02-06, kl. 15:59

Nära 170 000 resenärer flög till eller från Bromma Stockholm Airport under januari 2015. Det är en minskning med tre procent jämfört med samma månad föregående år.Samtidigt når flygplatsen all time high i resenärsnöjdhet i den senaste kundmätningen.

Under årets första månad minskade inrikestrafiken med två procent till drygt 151 000 resenärer, medan utrikestrafiken minskade med nio procent till cirka 18 000 resenärer, jämfört med samma period föregående år.

– Efter förra årets rekordår, då vi bland annat nådde ett nytt resenärsrekord för ett helår med nära 2,4 miljoner resenärer på Bromma, ser vi en marginell minskning av trafiken i januari, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

– Förändringen beror mestadels på att vi haft flera lediga kalenderdagar i början av året, vilket påverkade antalet resor under dessa dagar, då många av våra resenärer använder flygplatsen i eller genom jobbet, säger Peder Grunditz.

Antalet landningar i linjefart minskade med fyra procent till cirka 1 700 i januari, jämfört med förra årets januari.

– Nu är vi igång med det nya året och mycket händer hos oss under våren. I den senaste kundnöjdhetsmätningen når vi dessutom 81 procent nöjda resenärer, vilket är ett nytt rekordresultat för Bromma, som vi är oerhört glada över. I januari tog vi en ny utökad bagageanläggning i drift, ökade antalet incheckningsautomater och invigde en ny utrikeslinje mellan Vilnius och Bromma, säger Peder Grunditz.