På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Nu kan du åka Tvärbanan till Bromma Stockholm Airport

2013-10-28, kl. 12:51

Från och med i dag kommer Stockholms cityflygplats ännu närmare stan. Nu kan du åka med den nyöppnade Solnagrenen av Tvärbanan nästan hela vägen fram. Från hållplatsen på Karlsbodavägen är det mindre än en kilometer att gå till terminalen.

– Vi är oerhört glada över att det nu blir ännu enklare att åka kollektivt till oss. Tvärbanan står för ett hållbart och modernt sätt att resa mellan Bromma och staden, säger Olle Sundin flygplatschef Bromma Stockholm Airport.

Hållbarhet är av största betydelse och en självklar del i arbetet för Bromma och för hela Swedavia – den flygplatskoncern i världen som, enligt internationell standard, kommit längst i arbetet med att utveckla klimatsmarta flygplatser.

– Det händer mycket positivt nu kring de hållbara resvägarna till och från Bromma Stockholm Airport. Det här är ett första steg, och ännu bättre blir det när Kistagrenen öppnar lite längre fram – då kommer resenärerna kunna kliva av bara några meter från terminalen, säger Olle Sundin.

Tvärbanan mellan Alvik och Solna kommer inledningsvis avgå var 15 minut och tiderna hittar du från och med i dag på SL:s reseplanerare.

SL:s webbplats (nytt fönster)