På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}

Incheckning

Check-in Åre 9–17 februari

Under alpina VM 2019 erbjuder Åre Östersund Airport alla resenärer att kunna checka in sitt bagage redan i Åre dagen innan avresan. På ett smidigt sätt kan du göra dig av med skrymmande bagage som skidor, pjäxor & stavar och trunkar, såväl som resväskor. På baksidan av Holiday Club ligger Check-in Åre. Här lämnar du in bagaget som sedan transporteras säkert till Åre Östersund Airport.
Karta check-in Åre

Checka in bagaget redan i Åre under alpina VM

Gör dig av med ditt bagage redan på plats i Åre dagen innan du ska flyga. Alla som reser med SAS, Norwegian, BRA och easyJet kan använda incheckningen hos Check-in Åre som ligger på baksidan av Holiday Club (se karta ovan).

Inlämnat bagage tas om hand av ordinarie flygplatspersonal och förvaras i ett låst utrymme. Bagaget transporteras på kvällen till Åre Östersund Airport där det scannas för att sedan lastas på din flight nästföljande dag. Därför har vi ingen möjlighet att ta emot ditt bagage samma dag som avresan.

Check-in Åre är öppet 9–17 februari och öppettiderna är kl 13.00–20.00.

Så här gör du

1
Checka in på din flight
Checka in online eller i våra incheckningsautomater som finns på Copperhill Mountain Lodge, Holiday Club och Tott hotell Åre.
2
Checka in ditt bagage
Lämna in ditt bagage på Check-in Åre. Om du har bagage du inte vill checka in i förväg tar du med det till Åre Östersund Airport, skriver ut en bagagetagg och lämnar bagaget i bag-drop. På din flygbokning kan du se hur många väskor du får checka in totalt.
3
På flygplatsen
Vid ankomst till Åre Östersund Airport går du direkt till säkerhetskontrollen om du redan har checkat in allt ditt bagage i Åre.

Vanliga frågor och svar


Var ligger Check-in Åre?

Bagaget lämnas in hos Check-in Åre dagen innan du ska flyga. Check-in Åre ligger på baksidan av Holiday Club, följ skyltningen på plats. Adressen är Åre Strand.


Vilka öppettider har Check-in Åre?

Du kan lämna in bagaget mellan kl 13.00 och 20.00 alla dagar från 9 februari till 17 februari 2019.


Vem kan använda Check-in Åre?

Alla resenärer kan använda sig av tjänsten och checka in sitt bagage redan i Åre, oavsett om man är VM-besökare eller inte. Förutsättningen är att du ska flyga från Åre Östersund Airport nästföljande dag.


Varför måste jag lämna in bagaget dagen innan avresa?

Bagaget transporteras varje kväll till Åre Östersund Airport där det förbereds för morgondagens avgångar. Därför har vi ingen möjlighet att ta emot bagage samma dag som avresan.


Vilka flygbolag samarbetar inom Check-in Åre?

Swedavia samarbetar med SAS, Norwegian, BRA och easyJet inom Check-in Åre.


Vilken typ av bagage kan jag checka in?

Du kan checka in allt ditt bagage så länge det håller sig inom de bagagemått som ditt flygbolag anger. Vi tar emot resväskor, trunkar, pjäxor, skidor & stavar, barnvagnar etc.


Kan jag checka in bagage för fler personer?

Det är samma bestämmelser som gäller hos Check-in Åre som på Åre Östersund Airport.  För familjer med gemensam bokning kan en person checka in hela familjens bagage. Vid separata bokningar är det personlig check-in av det egna bagaget som gäller oavsett om man reser i en större grupp.


Blir bagaget incheckat ända till slutdestinationen?

Ja, incheckningen hos Check-in Åre fungerar på precis samma sätt som på Åre Östersund Airport.


Hur gör jag med eventuellt bagage som jag inte vill checka in i förväg?

De väskor som du inte checkar in hos Check-in Åre tar du med till Åre Östersund Airport och checkar in dem på plats. Hur många väskor du kan checka in totalt framgår av din flygbokning.


Check-in Åre

Checka in på flygplatsen

För att få tillträde till flygplanet måste du som resenär vara incheckad och ha ett boardingkort även om du endast reser med handbagage.

Du kan checka in via mobil eller dator, i en incheckningsautomat eller vid en incheckningsdisk.

Hur lång tid i förväg behöver du checka in?

Flygbolagen har olika rekommendationer för när du behöver checka in. Kontakta därför ditt flygbolag om vad som gäller för just din resa.

Här finns alla flygbolag på Åre Östersund Airport.

Id-kort eller pass

Tänk också på att du måste vara beredd på att legitimera dig så ta med id-kort eller pass, beroende på vart du ska resa.

Steg för steg – incheckningsautomat

1

Ange bokningsreferens via touchskärmen och följ anvisningarna.

2

Boardingkort och bagagetagg/bagagetaggar skrivs ut när du är klar.

2

Fäst bagagetagg/bagagetaggar på samtligt bagage. Fäst taggen runt handtaget på väskan med streckkoden utåt. Glöm inte att spara bagagekvittot.

ff

Lämna ditt bagage i Bagdrop-disken. Skanna bagagetaggen och följ instruktionerna på skärmen.När incheckningen är klar åker bagaget iväg på bandet och du får en bekräftelse på skärmen.

Så här fäster du bagagetaggen

Self Service Bagdrop

Med Self Service Bagdrop checkar du enkelt och smidigt själv in ditt bagage.

Så här gör du:

  1. Placera väskan på bandet (en väska åt gången).
  2. Följ instruktionerna på skärmen. Börja med att scanna bagagetaggen.
  3. Väskan åker iväg på bandet.
  4. När inlämning av väskan är klar visas en bekräftelse på skärmen.
  5. Nu är du klar att gå till säkerhetskontrollen.

Om du reser med specialbagage, som till exempel golfutrustning, skidor eller barnvagn, kontakta personal då specialbagage inte kan checkas in via Self Service Bagdrop.