På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Kort om Swedavia Energi

Eva Ahlman, verksamhetsutvecklare på Swedavia Energi, ger en kortfattad beskrivning av företaget.

– Bolagets historia börjar redan 2006, då Arlanda Energi startade inom Luftfartsverket. Med en mer komplex energimarknad och en ökad energianvändning såg man ett behov att öka fokus på energifrågorna.

– Med åren har verksamhetens inriktning på energieffektivisering blivit betydande och genom att tydliggöra energileveranserna i egna avtal istället för att energin ingår i hyran så har också incitamentet ökat för våra kunder att arbeta mot en minskad energianvändning och därmed minskade kostnader.

– Den 1 april 2014 blev Swedavia Energi AB eget bolag och idag ansvarar vi för energileveranser och energiaffärer på Arlanda och Landvetter samt bistår Swedavias övriga flygplatser i olika energifrågor.

– Swedavia Energi AB har 30 medarbetare som jobbar med allt från drift och underhåll av energianläggningar till leverans av energi och energitjänster till våra kunder på flygplatserna. Vi finns tillgängliga för alla aktörer som vill prata energi.