På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Swedavia Energis första år

Kent Arvidsson, vd för Swedavia Energi AB, sammanfattar bolagets första år.

Hur har det gått för nybildade bolaget Swedavia Energi?

– Swedavia Energi överträffade förväntningarna under det första året som eget bolag! Vi lyckades bra med att klara bolagets mål inom områden kund, miljö, social utveckling och ekonomi. Vi märker ett ständigt ökat intresse för energifrågorna hos alla aktörer på Swedavias flygplatser.

– Genom bolagiseringen har vi stärkt energiaffärerna ytterligare mot en utveckling av hållbara energilösningar som bygger på förnyelsebara energikällor, leveranssäkerhet, minskad energianvändning och prisvärda energiprodukter.

Vad är fokus framöver?

– Ett tydligt expansionsområde är laddinfrastruktur till elbilar, där vi ser en ökad efterfrågan på både normalladdning och snabbladdning. Ett annat är att jobba med energieffektivisering såsom optimal drift av anläggningar och investering i ny energieffektivare teknik.

– Vi arbetar också vidare med ständig förbättring av kvalitet och service inom leveransen av energi och energitjänster, vilket är prioriterade områden för en ökad kundnöjdhet.