På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
 • Spela film
  Airport City Göteborg

  Alla vägar leder till västra Sveriges första Airport City.

 • Spela film
  Airport City Göteborg

  En välkomnande mötesplats.

 • Spela film
  Airport City Göteborg

  Snabbast växande regionen i norra Europa.

Nu har de första spadtagen tagits till det som ska bli Västsveriges första Airport City. Här ska det finnas logistik, handel, attraktioner och kommersiellt utbud, affärs- och kontorsfaciliteter, hotell och konferens. Välkommen till över 2 miljoner kvadratmeter mark.

Alla vägar leder till Airport City

Den framväxande flygplatsstaden ligger där alla vägar sammanstrålar. Eftersom den byggs vid Göteborg Landvetter Airport, blir den en port till Skandinavien.

Höghastighetståg mellan Västsveriges två största städer

En sex mil lång dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Borås och Göteborg är planerad att byggas. Sträckan Göteborg- Borås är också en länk i en ny stambana mellan Stockholm och Göteborg via Jönköping.

Snabbt, smidigt och miljövänligt

Den nya järnvägen mellan Göteborg och Borås ska passera i en tunnel under Göteborg Landvetter Airport. Från en ny underjordisk station ska resenärerna smidigt kunna ta sig till avgångs- och ankomsthallarna via hiss eller rulltrappor. Ett riktigt bra miljövänligt alternativ för att resa till och från flygplatsen. 

Tågnätet i hela regionen kan utvecklas

En förutsättning för den nya järnvägen mellan Göteborg och Borås är Västlänken, en cirka åtta kilometer lång ny pendeltågsförbindelse genom Göteborg, till största delen i tunnel. Med Västlänken kan tågnätet i hela regionen utvecklas. Fler kommer att kunna pendla snabbare, enklare och med färre byten. 

1, 5 miljon framtida besökare

Inom 40 minuter från Airport City bor det 1 200 000 människor. Antalet förväntas växa till 1 750 000 fram till 2030. Och alla är tänkbara besökare till flygplatsstaden, vare sig det gäller arbete eller fritid. 

Ring Robert Lenzi på
Robert Lenzi
Property Development Manager

Snabbast växande regionen i norra Europa

 • Spela film
 • Spela film
 • Spela film
 • Spela film

Det råder ett sunt affärsklimat i Göteborgsregionen, som varit både Sveriges och norra Europas snabbast växande region sett över de senaste 20 åren. Här finns också gott om internationella företag på plats.

Hållbarhet i fokus

De planerade byggnaderna har utformats för att smälta in i naturen och värms upp med fjärrvärme. Fokus ligger på hållbar utveckling.  

Skandinaviens bästa logistikläge

När det handlar om logistik, är Göteborg utan tvekan nummer ett i Sverige. Det centrala läget är antagligen Skandinaviens bästa logistikläge. Göteborg har inte bara den främsta containerhamnen, utan är också den ledande industriregionen i Skandinavien. Det är därför knappast en slump att branschens nummer ett på logistik, Schenker, har valt Airport City för sitt nya logistikcenter. 

Smidigt att resa till och från

Kollektivtrafiken ska byggas ut, vilket gör det ännu enklare att ta sig till Göteborg Landvetter Airport. Vare sig du väljer buss eller bil blir det bekvämare. Dessutom finns det långt framskridna planer på ett höghastighetståg som binder samman flygplatsstaden med städer i regionen.

En välkomnande mötesplats

Vi tror på flygplatsstadens mix och en välkomnande mötesplats för både svenska och utländska besökare.  – människor som besöker Sverige, människor som är på väg utomlands och människor i regionen.

Sveriges modernaste Porsche Showroom har redan öppnat. SchenkerLogistics är nästa större aktör att etablera sig och ett högklassigt hotell i anslutning till terminalen är även det nära förestående.

Är du med?

Vill du vara med och forma framtidens Airport City? En handfull partners med hög profil har redan tackat ja till att bli en del av den framväxande flygplatsstaden. Ytterligare några är på väg in. Delar du våra visioner och vill bli en av våra nya partners? Kontakta oss.