På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Helst charter från den lokala flygplatsen

Resandet är något som det svenska folket prioriterar. Och det finns en efterfrågan på charterresor direkt från Swedavias regionala flygplatser.

De destinationer som erbjuds på flygplatsen är mycket avgörande för resenärernas val av avgångsflygplats. Att utveckla och utöka destinationer kan därmed locka till sig fler resenärer till Swedavias flygplatser.

Detta gäller dock inte bara charterresenärer, utan också fritidsresenärer som inte har rest på paket- och/eller charterresa de senaste åren. Storstadssemester och självarrangerad sol- och badsemester är tillsammans med charterresor bland de mest populära reseformerna. Även på det området finns en stor efterfrågan efter ett större urval av destinationer.

Urvalet av destinationer är den största utmaningen för flera av Swedavias regionala flygplatser. Undantagen är Umeå och Malmö där nöjdheten med destinationerna faktiskt är ganska stor.

Det här det viktigaste när det gäller charterresor enligt undersökningen:

  • Garanterad sol och värme och att destinationen är trygg och säker är viktigt för charterresegruppen.
  • Veckoresor är tydligt mest efterfrågat, hösten är den tidpunkt då de flesta föredrar att resa och charterupplägg där endast frukost är inkluderat är det som de flesta föredrag. All Inclusive-resor är dock också populära.
  • Grekland och Thailand är de populäraste resedestinationerna. Men Spanien, och då särskilt Mallorca och Kanarieöarna, samt Italien och Turkiet efterfrågas också av många.
  • London är klart mest efterfrågat när det gäller weekendpaketresor.