Gå till innehåll

Godsmot­tagning, ramp och gränskontroll

Under 2018 var vi klara med en ny central godsmottagning, en ny ramp i anslutning till Terminal 2 och en ny gränskontroll. Allt för att säkra kapaciteten, höja reseupplevelsen och bli mer effektiva.

Central godsmottagning

Stockholm Arlanda Airport har fått en ny central godsmottagning i den östra delen av Cargo Center-byggnaden i Cargo City. En central godsmottagning ger bättre samordning av varor och gods till flygplatsens restauranger, butiker och driftområden.

Genom en och samma leveransadress till Arlanda leds varutransporterna bort från terminalerna. Med vår nya och mer effektiva säkerhetskontroll anpassad för godshantering möter vi också det ökande behovet av snabba leveranser.

Godsmottagningen invigdes 2018.

 

Gula truckar i godsmottagning
Ramp E med mörka moln på himlen

Ramp för att parkera flygplan

I anslutning till Terminal 2 har vi byggt en ny ramp för att fler och större flygplan ska kunna parkera. Den ersätter uppställningsplatser för flygplan som försvinner under tiden nya piren vid Terminal 5 uppförs. Rampen är även viktig för att säkra kapacitet när vi fortsätter att utveckla flygplatsen.

Rampen stod klar 2018.

Nya ytor och passager

För att minska trängsel och höja reseupplevelsen har vi tillfört nya ytor och passager för resenärer. Miljön i gateområde 11-24 har förbättrats, en ny transfersäkerhetskontroll och en ny gränskontroll har byggts.

Allt färdigställdes 2018.

E*n kvinna går mot passkontrollen