På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Airport Officers till Malmö Airport

Skåne är den tätast befolkade delen av Sverige. Det är en del av Öresundsregionen, som tillsammans med Köpenhamn bildar det största tillväxtområdet i Skandinavien. Malmö Airport utgör en viktig del av Öresundsregionens infrastruktur. Malmö Airport är en stor arbetsplats som totalt sysselsätter cirka 1 200 personer utspridda i ett femtiotal företag.

Malmö Airports upptagningsområde täcker det mesta av södra Sverige där sammanlagt 1,4 miljoner människor bor. Med närliggande områden i Danmark bor det totalt 3,6 miljoner människor i upptagningsområdet för Malmö Airport. Under 2015 valde 2,1 miljoner resenärer att flyga till och från Malmö Airport.

Dina arbetsuppgifter

Som Airport Officer har du ett varierande arbete. Det är en spännande och viktig roll där du genom hög kunskap och god kvalitet har ett ansvar för att säkerställa den operativa driften på flygplatsen.

Du kommer bland annat att arbeta som flygplatsbrandman på flygplatsen. Arbetet innebär även att du utför vilt- och safetykontroller, medverkar på sjukvårdslarm, utför brandlarmsavstängningar och tillstånd för het arbeten samt är säkerhetskontrollant. Som bussförare utför du transporter för passagerare inom flygplatsområdet. Du ska även vikariera som skiftledare vid behov vilket innebär arbetsuppgifter som gate och standplanering, marshall och är insatsledare för flygplatsens brandstyrka.
Det är verksamhetens behov som styr dina aktuella arbetsuppgifter vilket innebär att dina arbetsuppgifter kan variera från dag till dag. Befattningen innehåller vissa moment som är fysiskt krävande.

Din profil

Vi söker dig som har C-körkort och goda kunskaper i svenska. Du kan även föra lättare samtal och ge anvisningar på engelska då du möter resenärer från hela världen. Är du utbildad flygplatsbrandman eller motsvarande, är det en fördel.

Vårt uppdrag kräver att du har god förmåga att hantera olika situationer på ett metodiskt och lugnt sätt med fokus på räddning och säkerhet. Du är engagerad i ditt uppdrag och en person som gillar att ta ansvar, är välorganiserad och strukturerad. Det är även viktigt att du trivs med att jobba i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

På Airside Operations är arbetet mycket varierat och vi tar stort ansvar för våra uppdrag. Arbetsplatsen är unik då den är minutoperativ och speglas av stort engagemang och ett välkomnande arbetsklimat. På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här. kontaktperson.

Tillsvidareanställning med placering på Malmö Airport. Schemalagd arbetstid som innebär skifttjänstgöring (kvällar, nätter, helger och storhelger). För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Sara Kristensen tfn 010-10 94 551.
Vi genomför intervjuer löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löper ut.

Välkommen med din ansökan senast den 4 oktober 2016