På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Airport Security Officer till Bromma Stockholm Airport

Airport Security Officer till
Bromma Stockholm Airport
 
Airport Security Officer (ASO) är en funktion inom Säkerhetsavdelningen på Bromma flygplats.
Säkerhetsavdelningen har det övergripande strategiska, normerande och operativa ansvaret för att säkerställa att flygplatsen uppfyller såväl myndighetskrav som koncern gemensamma tillämpningsregler, riktlinjer, handböcker och policy.
 
Säkerhetsavdelningens ansvarar för att i förebyggande syfte vidta åtgärder och rutiner för att skydda flygplatsen mot olagliga handlingar, vilket innebär att ansvara för att skydda flygplatsens kunder, personal samt luftfartyg och anläggningar inom flygplatsens område.
 
Dina arbetsuppgifter
 
Airport Security Officer (ASO) har till uppgift att leda, styra och koordinera det minutoperativa säkerhetsarbetet på flygplatsen i syfte att upprätthålla en säker och effektiv flygplats.
 
ASO svarar för den direkta minutoperativa samordningen och samverkan vid en säkerhetshändelse med Airport Duty Officer (ADO), polisen, bevakningsentreprenören, övriga myndigheter, företag vid flygplatsen samt med räddningstjänsten.
 
Arbetet innebär även att koordinera insatsen vid misstänkta farliga föremål som påträffas, och hanterar inkommande larm samt övervakar säkerhetskontrollen, terminalbyggnader, grindar inkl. PVK samt övriga flygplatsområdet via CCTV. ASO ansvarar också för att dagligen följa upp leveransen från flygplatsens anlitade bevakningsentreprenör och bemannar två positioner, yttre- och inre ledning.
 
Din profil
 
Vi söker dig som har ett engagerat och kommunikativt arbetssätt, och som motiveras av att omsätta de lagar och regler som flygplatsen omfattas av till en fungerande operativa vardag.
Du har kunskaper i TSFS Serie SEC, Skyddslagen och lokala regler som omfattar en
flygplats. Erfarenhet av säkerhetsarbete och tidigare arbete i ledningscentral alternativt
i ledande befattning är meriterande.
 
Vi erbjuder 
 
På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar arbetsplatsen och att det är en förutsättning för vår framtida utveckling som ett hållbart företag. På Bromma Stockholm Airport är vi prestigelösa och har ett brinnande engagemang och en stark drivkraft för att nå våra målsättningar. På swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.
 
Anställning och kontakt
 
Tjänsten är ett vikariat 1 år med möjlighet till förlängning. Placering Bromma Stockholm Airport. Tillträde sker enligt överenskommelse, dock senast 9 januari 2017. Tjänsten innebär skiftarbete - dagar, kvällar och helger.
 
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du
 
För mer information om tjänsten, kontakta Säkerhetschef Patrik Pierd, 010-109 41 50.
 
Vi arbetar med löpande urval. Välkommen med din ansökan senast 14. december 2016.