På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Aviation Safety Engineer till Stockholm Arlanda Airport

Ledningsstöd Safety ansvarar för områdena flygsäkerhet, kvalitetssäkring och händelserapportering. Enheten består av åtta medarbetare och har omfattande kontakter med såväl interna enheter på Arlanda som externa organisationer och myndigheter.

Dina arbetsuppgifter

Som Aviation Safety Engineer arbetar du inom Ledningsstöd Safety med att upprätthålla flygplatsens systematiska flygsäkerhetsarbete så att gällande myndighetskrav efterlevs. Du rapporterar direkt till flygplatsens flygsäkerhetskoordinator.

På flygplatsen arbetar tre Safety Engineers som tillsammans ansvarar för utredning av flygsäkerhetsrelaterade (safety) händelser, granskning och godkännande av säkerhetsbevisningar och riskbedömningar. Som Safety Engineer skall du också fungera som flygsäkerhetsexpert i olika projekt samt delta i flygplatsens revisionsverksamhet av interna och externa aktörer.
Varje Safety Engineer har ett eget huvudsakligt ansvarsområde, men ska kunna täcka upp även inom övriga områden.
Arbetet innebär att bistå flygsäkerhetskoordinator med normering, det vill säga upprätta mål och standards för flygplatsens flygsäkerhetsarbete, bevaka utvecklingen av flygsäkerhetsarbetet på flygplatsen i syfte att säkerställa att flygplatsen lever upp till gällande myndighetskrav och att analysera och bereda ärenden av strategisk betydelse för flygsäkerheten.

Din profil

Vi söker dig som har vana av flygsäkerhetsarbete, gärna med koppling till flygplatsverksamhet. Du har erfarenhet av att genomföra händelseutredningar och riskanalyser, vilket kommer att vara ditt huvudsakliga ansvarsområde. I tillägg till detta kommer du även att arbeta med statistik och trendbevakning inom området. Du har god erfarenhet av att ha kontakt med myndigheter. Högskoleutbildning är meriterande.

Som person är du drivande, har hög analytisk förmåga och integritet, lätt för att se helhet och större sammanhang och förmåga att identifiera utvecklingsmöjligheter, föreslå förändringar och skapa effektiva arbetssätt. Som person är du en god organisatör och har ett strukturerat arbetssätt. I och med att tjänsten innebär kontakt med både interna och externa kunder krävs det att du har en affärsmässig attityd.
För att trivas i tjänsten är du en god kommunikatör som kan presentera och på ett självständigt sätt driva flygsäkerhetsrelaterade frågor.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda ett mycket intressant jobb i en lärande, växande organisation. Du kommer att arbeta med engagerade, kunniga kolleger.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.
Från Stockholm Central tar det ca 20 minuter att åka ut till flygplatsen med Arlanda Express, kostnaden för resorna till och från arbetet subventioneras av arbetsgivaren. Det finns även goda parkeringsmöjligheter vid resa med bil.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning ca 1 år med start senast 1 februari 2017. Tjänstgöringsort är Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Chef Ledningsstöd Safety på Stockholm Arlanda Airport Björn Högbom på 070-891 68 84.

Välkommen med din ansökan senast 30 oktober 2016

Urval och intervjuer sker löpande.