På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Swedavia söker kommunikatör/kommunikationssamordnare till Arlanda Airport

Genom strategisk kommunikation, fokus på kunden och genom öppna, ödmjuka och nära relationer med omvärlden vill vi skapa intresse, förståelse och engagemang för Swedavias utveckling och för flygets betydelse. Vi vet att en positiv bild av Swedavia skapar intern stolthet och ett engagemang som i sin tur ger oss ökat förtroende bland våra kunder och andra nyckelintressenter i samhället.

Vi rekryterar nu en kommunikatör som med Arlandas Utvecklingsprogram i fokus ska planera, genomföra och följa upp kommunikativa aktiviteter – mot interna och externa målgrupper.

Dina arbetsuppgifter

Du jobbar för att alla medarbetare i programmet, berörda på flygplatsen, samt vid behov externa intressenter får rätt information via rätt kanaler. Du använder dig av Swedavias rutiner och processer för intern och extern kommunikation. Du arbetar på uppdrag av Utvecklingsprogrammet, men samverkar med en bredd av kollegor på Arlanda och inom koncernen som helhet.

Du kommer att stötta Utvecklingsprogrammet i uppgiften att presentera och kommunicera programmets mål, visioner och konsekvenser i olika sammanhang och med olika tidshorisonter för ögonen. Du kommer också stötta programmets och flygplatsens företrädare inför, och i samband med, besök och möten kring utvecklingsprogrammet.
Ditt arbete styrs av Swedavias strukturer och arbetssätt för kommunikation och förutom kontakter med Utvecklingsprogrammets ledning/medarbetare, sker arbetat i nära samråd med koncernens utsedda kommunikatör för Swedavias alla utvecklingsprogram.
 
Rollen är i många delar operativ, med ett ansvar för kommunikationsinsatser och information i en rad kanaler och mot en palett av målgrupper. Du kommer bland annat att göra tidplaner, skriva och redigera texter, jobba med bild i både tryckt form och i digitala medier, ta fram material till olika typer av informationsmöten mm. Rollen har sin bas på Stockholm Arlanda. Du rapporterar till Chef Internkommunikation, som också har sin bas på Stockholm Arlanda. 
 
Vi rekryterar just nu även kommunikatörer med placering Bromma alternativt Landvetter Airport.

Din profil

För att passa i rollen som ”Kommunikatör och kommunikationssamordnare för Utvecklingsprogram Arlanda” tror vi att du har arbetslivserfarenhet från liknande kommunikationsuppdrag samt har en kommunikationsutbildning. Erfarenhet av arbete från säkerhetsklassade miljöer är meriterande. Du behärskar program ur MS Office paketet och har med fördel erfarenhet från att arbeta i EpiServer.

Som person är du en lagspelare med stark driv. Vi tror att du gillar att ha många järn i elden och att du tycker om att starta upp, driva och fullfölja små och stora arbetsuppgifter om vartannat. Du trivs med att samordna insatser och arbeta i projekt där många parter är inblandade. Du är nyfiken och lyhörd och det är naturligt för dig att informera, engagera och skapa relationer med andra människor och grupper. Du är en god skribent, presentatör och trivs med högt tempo och många kontaktytor.

Vi erbjuder

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Utifrån vår kunskap om våra resenärer arbetar vi proaktivt och medvetet inom de områden som har störst påverkan på helhetsupplevelsen av våra flygplatser; områden som exempelvis atmosfär och bemötande. Med utgångspunkt i våra värderingar erbjuder vi en inkluderande arbetsplats med fokus på utveckling, kompetens och engagemang för ledare och medarbetare. Där vi tillsammans skapar en attraktiv arbetsplats präglad av stolthet, affärsmässighet och arbetsglädje.

Anställning och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med start omgående. Placeringsort är Stockholm Arlanda. För frågor kontakta Chef Internkommunikation Agneta Kvarnskog, telefon 010-10 90 235 eller rekryteringsspecialist Viveka Brynbo, telefon 010-109 00 74.I rekryteringen arbetar vi med löpande urval så skicka in din ansökan snarast.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här.

Välkommen med din ansökan senast 14 november 2016