På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Kravledare Business Intelligence till Swedavia IT

IT Leverans håller samman alla IT-leveranser och ansvarar för en stabil IT-drift, de externa leverantörsavtalen, IT-utvecklingsresurser samt verkar för en ökad användning av IT. IT på Swedavia är drivet av verksamhetsnytta och ska på ett effektivt sätt bidra till utvecklingen av alla tjänster.

Swedavia IT driver ett större förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver ur ett IT-perspektiv. Detta program består i dagsläget av flertalet delprojekt som alla leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta.

Vi söker nu en person med praktisk områdeskunskap inom IT och Business Intelligence. 

Dina arbetsuppgifter

Som kravledare och serviceledare kommer du att ha det övergripande tekniska ansvaret för att utveckla Business Intelligence på ett sätt som stödjer verksamhetens långsiktiga affärsmål. Detta innebär att i en stödjande roll tillsammans med våra externa partners designa, kravställa och i viss utsträckning implementera och förvalta programområdets system kopplat till Business Intelligence.

Som kravledare/serviceledare arbetar du bland annat med att medverka i projekt/uppdrag samt är tekniskt ansvarig för att detaljera BI-krav från verksamheten. Du samverkar med beställare från verksamheten, utvecklare inom den egna avdelningen samt våra leverantörer för att säkerställa affärsnyttan med tydliga och genomförbara krav innan utveckling påbörjas. 

Din profil

Du som söker har relevant eftergymnasial utbildning och ett antal års bred erfarenhet av IT-branschen och verksamhetsnära IT. Du har kunskap om ITIL och ETL samt erfarenhet av kravarbete och kravanalys. Vidare har du dels kompetens som är unik för kompetensområdet Business Intelligence och förståelse för de system som ingår i området och dels generell kompetens inom systemutveckling för systemförvaltning. Kompetens inom krav, design (arkitektur) och/eller test är viktig för att passa i rollen. Du har tidigare arbetat med BI generellt och med Microsoft som datalager specifikt. 

Du har teknisk kompetens inom T-SQL och Microsoft BI produkterna SQL-server, SSIS, SSAS och SSRS. Som person är du ordningsam och har en förmåga att skapa struktur i en ostrukturerad omgivning och är van vid verksamhetsnära dialog och en organisation i förändring. Din roll kommer att vara bryggan mellan IT och affärsverksamheten så goda kommunikationsegenskaper är viktiga för att lyckas i rollen.

Vidare är du självgående, lyhörd, uppmärksam och har förmågan att på ett representativt sätt bemöta parter både internt och externt. Du har även goda kunskaper svenska och engelska i tal och skrift. 

Vi erbjuder

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78 eller e-post henning.nordenquist@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 9 januari 2017