På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Strateg till Strategi & Hållbarhet

Strategiavdelningen håller samman Swedavias strategiska planering, affärsplanering och delar av rapporteringen till Swedavias styrelse. Då vår Strateg går vidare till ett större ansvar som Strategichef för avdelningen söker vi hennes efterträdare.

Dina arbetsuppgifter

Strategen medverkar till att skapa Swedavias strategiska inriktning samt att säkerställa att verksamheten arbetar mot den beslutade inriktningen. I rollen ligger ansvar för att koordinera presentationsmaterial inför bolagets styrelsemöten. Strategen ansvarar för att leda och koordinera projekt och utredningar med fokus på övergripande strategiska frågor samt hålla samman beskrivningen av och arbetet med Swedavias styrmodell. Strategen deltar i genomförande och utveckling av Swedavias affärsplanering och uppföljning samt ansvarar för vissa delprocesser i densamma.
Du arbetar nära Strategichefen och har ett ständigt fokus på att förenkla och effektivisera den strategiska planeringen och affärsplaneringen. Du får en god insikt i styrelsearbete genom ditt ansvar att hålla ihop allt presentationsmaterial inför styrelsemöten och samarbetar här direkt med VD.

Din profil

Du behöver ha erfarenhet av att ha arbetat med strategisk planering, affärsplanering eller verksamhetsstyrning. Du kan driva frågor med den strategiska höjd som behövs för Swedavias koncernledning och styrelse och kan växla mellan ett helhetsperspektiv och detaljer. Du behöver ha förmågan att sortera stora mängder information och kunna identifiera lösningar när det finns komplexa beroenden och intressekonflikter. Du är pedagogisk, noggrann och kommunikativ samt har vana av att presentera ett förslag både i bilder och i skrift. Erfarenhet av affärsinriktad finansiell styrning är meriterande, men inget krav.
Du har en relevant akademisk utbildning, t.ex. civilingenjör Industriell Ekonomi, Civilekonom eller motsvarande, och minst tre års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Vi erbjuder

Swedavias verksamhet utgår från och genomsyras av de mål vi har satt upp inom våra fyra hållbarhetsperspektiv: kund, ekonomi, miljöhänsyn och social utveckling. Som strateg är du med och utformar målen i våra hållbarhetsperspektiv.
 
Hos oss får du en unik möjlighet att vara med i ledningens långsiktiga utformning av verksamheten. Du får också en god inblick i och förståelse för hur koncernledningen och styrelsen arbetar. Inom Strategi & Hållbarhet finns, förutom Strategiavdelningen, även Swedavias miljöavdelning och analysavdelningen Market Insights. Det finns många strategiska aspekter både i miljöarbetet och inom Market Insights, där vi arbetar nära tillsammans mellan avdelningarna.
På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och
atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för
vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer
om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Din arbetsplats är Stockholm Arlanda Airport. Resor inrikes och utrikes förekommer i mindre utsträckning. För mer information kontakta Strategichef Louise Brask 010-1090107.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här, http://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html
 
Välkommen med din ansökan senast 13 november 2016. Urval sker löpande.