På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Taktisk inköpare till Swedavia

Swedavia äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige. Vi är cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans för att skapa den tillgänglighet som behövs för att underlätta resande, affärer och möten. Vi är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Tillsammans för vi världen närmare.
Som en följd av Swedavias starka passagerarutveckling, framtida infrastruktursatsningar och en förstärkning av Swedavia Inköps roll i verksamheten, söker vi nu ytterligare ett antal medarbetare till vårt engagerade och nytänkande team. I denna rekrytering söker vi två taktiska inköpare till vår expanderande inköpsavdelning.
Swedavia Inköp befinner sig mitt i navet av svensk flygplatsverksamhet under utveckling och vi har en drivande och proaktiv roll när det gäller att förse organisationen med alltifrån komplexa och flygplatsspecifika lösningar till varor, tjänster och entreprenader. Swedavia står inför omfattande investeringar och behovet av inköpsorganisationens tjänster ökar hela tiden. Nu expanderar vi ytterligare och därmed finns möjligheten att vara med och utveckla våra flygplatser till nya höjder.

Dina arbetsuppgifter

Som taktisk inköpare på Swedavia kommer du att få genomföra upphandlingar inom samtliga inköpskategorier i en pulserande flygplatsmiljö som är igång dygnet runt, årets alla dagar. Du ansvarar för att självständigt genomföra upphandlingar på nationell och internationell nivå, från förfrågningsunderlag till avtalstecknande. Du kommer samarbeta med våra strategiska och operativa inköpare samt med Swedavias juridiska avdelning. I arbetsuppgifterna ingår att göra risk- och konsekvensanalyser ur ett upphandlingsperspektiv samt att självständigt kunna detaljplanera upphandlingarna.

I det taktiska arbetet förväntas du också löpande bidra till metod- och verksamhetsutveckling avseende upphandlingsprocessen. Vi ser gärna att du har ett intresse av att utveckla upphandlingsarbetet genom att bland annat genomföra förhandlingar och e-auktioner. Swedavia genomför upphandlingar i enlighet med LUF, i förekommande fall LOU.

Din profil

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi ser gärna att du är en drivande person som tar dig an uppsatta mål och utmaningar med entusiasm. Du tar initiativ och arbetar självständigt med leverans och kvalitet i fokus. I en mångfacetterad miljö med många intressenter ställer vi höga krav på din förmåga att kommunicera och informera. För att lyckas i rollen behöver du vara lyhörd för verksamhetens behov och ha lätt för att skapa och upprätthålla relationer. Genom god planering och struktur skapar du förutsättningar för att arbeta proaktivt och ihärdigt i en komplex miljö med föränderliga förutsättningar. Du drivs av att skapa affärsmässigt fördelaktiga lösningar och att vara en skicklig förhandlare. Givetvis behöver du känna dig rutinerad i upphandlingsprocessarbete och har tidigare arbetat med att genomföra upphandlingar enligt LUF eller LOU.

En framgångsfaktor i denna roll är att förstå och kunna genomföra upphandlingsprocessen men samtidigt röra sig inom ramarna och komma med förslag på lösningar i samarbete med verksamheten. Detta kräver kreativitet, lyhördhet och att våga förhandla fram den bästa affären.

Vi erbjuder

Swedavia Inköp erbjuder stimulerande och utmanande uppdrag, ett öppet arbetsklimat och en god möjlighet till individuell utveckling. Vi är en proaktiv och drivande inköpsorganisation som arbetar med ett brett spann av upphandlingar. Eftersom vi arbetar koncernövergripande förekommer resor till våra tio flygplatser.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Primär placeringsort är Stockholm-Arlanda, men detta kan diskuteras. Vid frågor om tjänsten kontakta Johan Emthén: johan.emthen@effso.se

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här.

Vi hanterar ansökningar löpande, välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 4 december 2016