På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

I samarbete med Tekniksprånget

  • Spela film
  • Spela film

Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) på uppdrag av Skolverket med syfte att få ungdomar att studera vidare inom tekniska utbildningar.

Det är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare, tillsammans med regeringen, satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar. Avgångselever från gymnasieskolornas natur- och teknikprogram ska få chansen att praktisera på ett teknikintensivt företag för att få en bättre bild av vad ingenjörsyrket kan innebära.

Genom att medverka i Tekniksprånget vill vi på Swedavia visa mångsidigheten av vad ingenjörsyrket kan innebära och ge möjligheten att upptäcka vilket varierande och utvecklande arbete vi erbjuder dig som blivande ingenjör. Vi vill också få en chans att träffa dig som studerar och vara en del i din utveckling. Genom att vara med i Tekniksprånget vill vi helt enkelt ge flera möjligheten att upptäcka ingenjörsyrket!

Följ gärna våra tekniksprångare på Instagram: @swedavia_teknikspranget

Titta på film om Tekniksprånget (nytt fönster)

Läs mer om Tekniksprånget här (nytt fönster)