På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

I samarbete med Tekniksprånget

  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film

Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) på uppdrag av Skolverket med syfte att få ungdomar att studera vidare inom tekniska utbildningar.

Tekniksprånget är en unik satsning för att stärka Sveriges framtida kompetensförsörjning genom att ge unga chansen att praktiskera som ingenjör under fyra månader. Ungdomar under 21 år och som har tagit studenten från gymnasieskolans natur- eller teknikprogram är behöriga att söka till denna kvalificerade praktik.

Swedavia har sedan hösten 2013 tagit emot flera tekniksprångare varje termin. Genom att medverka i Tekniksprånget vill vi på Swedavia visa mångsidigheten av vad ingenjörsyrket kan innebära och ge möjligheten att upptäcka vilket varierande och utvecklande arbete vi erbjuder dig som blivande ingenjör. Vi vill också få en chans att träffa dig som studerar och vara en del i din utveckling. Genom att vara med i Tekniksprånget vill vi helt enkelt ge flera möjligheten att upptäcka ingenjörsyrket!

Några av Swedavia tidigare tekniksprångare:

”Insikten i att en civilingenjör kan jobba i princip var som helst, med vad som helst blev väldigt tydligt i och med praktiken på Koncern Miljö och de människor jag fick träffa”.
Clara som gjorde sin praktik hösten 2013, idag läser hon till civilingenjör- industriell ekonomi.

”Min praktik har gett mig en erfarenhet och ett självförtroende att gå in i denna bransch med. Det var under min praktik jag vågade ta det sista steget att söka utbildningen jag går idag, civilingenjör med inriktning industriell ekonomi, vilket är det bästa beslut jag någonsin tagit!”.
Isabella som gjorde sin praktik våren 2015.

"Min praktik gav mig en breddad förståelse för flygplatsers funktionalitet och roll i samhället vilket frambringade en stor vilja att även senare i livet ha det som arbetsplats."
Fredrik som gjorde sin praktik hösten 2013, idag läser han till högskoleingenjör inom kvalitetsutveckling och ledarskap.

Läs mer om Elsa Arksand (DN 20 september 2016)

Följ gärna våra tekniksprångare på Instagram: @swedavia_teknikspranget

Titta på film om Tekniksprånget (nytt fönster)

Läs mer om Tekniksprånget här (nytt fönster)

 

Logotype Övningskör som en ingenjör