På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Vill du vara med och utveckla framtidens flygplatser?

  • Spela film
  • Flera flygplan på rad på Visby Airport
    Spela film

Som trainee hos Swedavia blir du en del av den spännande resebranschen.

Swedavias traineeprogram

Som trainee hos oss blir du en del av Swedavia, en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för vår affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor och har 2 400 medarbetare.

Swedavias traineeprogram börjar 1 september varje år och pågår i tolv månader. Ansökningsperioden öppnar i slutet av december och programmet med dess inriktningar annonseras under ”Lediga jobb”.

Din tid som trainee och anställning

Som trainee hos oss på Swedavia kommer du att utmanas inom olika fokusområden i vilket teori varvas med praktik.

Du kommer att få en bred kunskap om Swedavias organisation, uppdrag, tjänster, verksamhetsområden, arbetsmetoder och företagskultur. Vidare kommer du att få arbeta med olika arbetsuppgifter och inom olika verksamhetsområden för att lära dig vår verksamhet från grunden och skapa ett kontaktnät inför din framtida karriär hos på Swedavia.

Dessutom är du en självklar deltagare på Swedavias ledardagar och du kommer delta i utbildningar och seminarier för att få fördjupad kunskap om vårt ledarskap och våra värderingar samt vårt uppdrag och vår affär.

Förutom att du kommer till en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär så får du en avtalsenlig lön och ta del av de förmåner medarbetare på Swedavia har.

Vi förväntar oss att du som söker vårt program är motiverad att gå igenom hela programmet och sedan ser dig i en roll inom Swedavia efter programmets slut.

En framtid med Swedavia

Vi på Swedavia bidrar dagligen till Sveriges nationella och internationella tillgänglighet. Vi vill ta del av och fånga framtidens kompetens och söker dig som vill bli en av Swedavias framtida hållbara ledare eller specialist.

Med starkt fokus på hållbarhet ser vi att olikheter och mångfald berikar, vi ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som företag och med vårt traineeprogram vill vi tillföra Swedavia unga ledare och stötta dessa i deras personliga och yrkesmässiga utveckling. Du kommer att få skapa värde och bidra i utmaningar på organisation- och samhällsnivå när vi bygger framtidens flygplatser.

Hos Swedavia blir du en del av en verksamhet i en spännande bransch. Resebranschen är en av världens största och den växer fort. På Swedavias flygplatser möts hela världen, varje dag. Det innebär en mångfald av förväntningar, förhoppningar, behov och önskemål.

Vi finns från Malmö i söder till Kiruna i norr och erbjuder jobb inom många olika yrkesområden och roller. Som medarbetare har du därför ett flertal karriärmöjligheter, du kan avancera inom ett område, arbeta mer specialiserat eller engagera dig i intressanta projekt.

Nu kan du följa våra nuvarande traineer på Swedavias LinkedIn.