Gå till innehåll

Ny charterlinje mellan Amsterdam och Kiruna

2017-06-27, kl. 16:48

I februari 2018 startar en ny charterlinje mellan Amsterdam och Kiruna. Bakom satsningen ligger holländska researrangören Voigt Travel och Swedish Lapland.
− Jag är otroligt glad över det intresse Voigt Travel visat för Swedish Lapland och att de valt att göra denna satsning via Kiruna Airport, säger Andreas Fredriksson, flygplatschef Kiruna Airport.

Kiruna och Holland

Med start 3 februari 2018 och fram till 3 mars kommer fem charterflyg från Amsterdam att ankomma till Kiruna Airport. Satsningen är långsiktig och målet är att kunna etablera en permanent flyglinje och att öka trafiken under de kommande åren.

– Vi vill göra holländska semesterfirare bekanta med det här vackra men okända området och vi vet av erfarenhet att det enda sättet att lyckas med det är genom ett nära samarbete med regionen själv, säger Cees van den Bosch, ägare på Voigt Travel, i ett pressmeddelande.

Kiruna Airport har under de senaste åren sett en otrolig passagerarökning, inte minst kopplat till besöksnäringens utveckling, och flygplatschef Andreas Fredriksson är nöjd med den senaste satsningen:

− Swedish Lapland, Kiruna Lapland och vi har gjort ett bra jobb med att landa denna affär. Jag kan nu bara konstatera att utveckling krävs för att vi ska tillmötesgå fler liknande affärer eller utvecklas vidare med till exempel Voigt Travel. Kiruna Airport behöver utvecklas och likaså regionen. Det som gör mig nöjd är att vi kan se det, och därmed jobba proaktivt med frågan.