På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Anders Sunnas konstverk visas på Kiruna Airport

2015-08-13, kl. 15:00

Från och med den 14 augusti kan du se Anders Sunnas utställning ”Du gamla du fria?” på Kiruna Airport.

Utställningen visas den 14 augusti – 15 oktober 2015 i avgångshallen, efter säkerhetskontrollen.

Protest. ilska. Sorg. Det är nyckelord i Anders Sunnas konstverk. Inför utställningen säger han såhär:

– Jag har vuxit upp i en konflikt där staten försökt bryta ner min familj. Trots detta har man blivit stark i vem man är och vad man står för och fått modet till att visa sitt missnöje med hjälp av konsten som blev mitt vapen. Man behöver inte vara same för att känna igen sig i mina verk det räcker med att man är den lilla människan som kanske har rätt men aldrig får upprättelse.

Utställningen sker i samarbete mellan Swedavia, Resurscentrum Konst Norrbotten och konstnären själv. Välkommen till höststart på Kiruna Airport.

Om Anders Sunna

Anders Sunna är född i Kiruna och uppvuxen i Kieksiäisvaar i en samisk renskötarfamilj som blivit avlysta sina renmärken och tvångsförflyttad 1986 av svenska staten. Anders Sunna är utbildad till byggnadsmålare i Kiruna och har gått på Konstfack i Stockholm med examen 2009. Idag jobbar han på heltid som konstnär. Anders Sunnas teknik är väldigt blandad med uttrycket, berättelsen och känslan i fokus. Man ska bli berörd och nyfiken. Anders Sunna har fått flera stipendium, gjort flera separata utställningar och deltagit i samlingsutställningar i världen.