På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Anna Almqvists Slow Art på Kiruna Airport

2013-08-21, kl. 12:00

Kiruna Airports satsing på lokal konst tillsammans med Resurscentrum i Norr fortsätter nu med en ny konstnär – Anna Almqvist.

Anna Almqvist ställer ut sina akvareller på Kiruna Airport till och med 30 oktober. Tavlorna är ett examensarbete i Slow Art. Utmärkande för Slow Art är långsamma och tidskrävande processer. Konstformen präglas av att göra saker noggrant istället för snabbt och att värdera kvalitet istället för kvantitet.

Konstutställningen på Kiruna Airport är en satsning som ska löpa över hela året, med olika konstnärer från Norrbotten. Syftet är att visa konst på nya platser samt skapa en inspirerande flygplatsmiljö. Konsten har alltid varit ett naturligt inslag i Kirunas stadsbild och detta är ett sätt att fortsätta traditionen med att arbeta för att nå ut med samtidskonst till en bredare publik.

Fakta Anna Almqvist

Anna Almqvist är akvarellmålare från Luleå. Hon arbetar deltid som grafisk formgivare och utställningsansvarig i Teknikens Hus. På deltid målar hon akvareller i sin ateljé i hemmet. Hon är utbildad i akvarellmålning på Santa Barbara City College i USA. Annas motivvärld är växter och organiska former, hennes teknik är lager på lager av akvarellfärger och lasering med tunt utspädd färg eller rent vatten. Motiven ger ofta en känsla av växtlighet från en sience fiction-värld eller från förhistoriska tidsåldrar.


Ett av Anna Almqvists verk.