På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Extra säkerhetskontroller vid direktflyg till USA från Arlanda

2014-07-08, kl. 15:08

Från onsdag den 9 juli införs extra säkerhetsåtgärder för flyg som går direkt till USA från Stockholm Arlanda Airport. De extra säkerhetskontrollerna sker vid avgångsgaterna för USA-flyg och inte i den centrala säkerhetskontrollen. De beräknas inte påverka väntetiderna för passagerarna i någon större utsträckning.

Datorer, mobiltelefoner och annan elektronisk utrustning säkerhetskontrolleras precis som vanligt tillsammans med övrigt handbagage. Utöver detta kan en passagerare bli ombedd att sätta på utrustningen för att visa att den fungerar normalt vid avgångsgaten. Det är därför viktigt att batterierna är laddade. Om kontrollen inte kan utföras kommer utrustningen inte att kunna medföras ombord.

Om du ska flyga direkt till USA från Sverige via Arlanda gäller alltså detta:

  • Kom i god tid till flygplatsen och till avgångsgaten
  • Se till att mobiltelefoner, datorer, surfplattor och annan elektronisk utrustning är uppladdad så att du kan visa i säkerhetskontrollen vid avgångsgaten att de fungerar normalt.

 

Totalt berörs åtta flyglinjer från Arlanda:

  • Delta Airlines till New York.
  • Norwegian till Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale och New York
  • SAS till New York och Chicago
  • United Airlines till New York


Läs mer på Transportstyrelsens webbplats.