På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Gratis gummi på flygplatsen

2015-05-22, kl. 16:33

Inför sommarens och höstens charteravgångar kommer resenärerna på Kiruna Airport att erbjudas gratis kondomer. Utdelningen, som är ett samarbete mellan flygplatsen och Norrbottens läns landsting, är även en del av informationskampanjen ”Sextanterna”.

– Kampanjen går ut på att informera om sexualkunskap och kondomanvändning på ett enkelt och roligt sätt. Våra ”Sextanter” kommer under året att dyka upp i olika mediekanaler, framförallt på nätet och som i det här fallet fysiska platser som en flygplats. Sexuellt överförbara infektioner finns i hela världen och många släpper den ”sociala kontrollen” när de åker på semester. Vårt syfte med flygplatskampanjen är att verka för säkrare sex genom att på olika sätt dela ut kondomer gratis till utlandsresenärerna, unga som äldre i Norrbotten, säger Annica Nordstrand, Folkhälsochef Norrbottens läns landsting.

– Som flygplats vill vi med glimten i ögat påminna om och erbjuda den här lilla extra säkerheten innan resenärerna flyger iväg till sin destination, säger Carina Johnsson, marknadschef på Kiruna Airport.

Här finns mer information om kampanjen Sextanterna.  (nytt fönster)