På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Kiruna Airport satsar på lokal konst

2013-05-02, kl. 09:41

På fredag invigs en konstutställning på Kiruna Airport – en satsning som ska löpa över hela året, med olika konstnärer från Norrbotten. Först ut är Britta Marakatt-Labba.

Konstutställningen på Kiruna Airport är ett samarbete mellan Resurscentrum i Norr och Swedavia, Kiruna Airport. Syftet är att visa konst på nya platser samt skapa en inspirerande flygplatsmiljö. Konsten har alltid varit ett naturligt inslag i Kirunas stadsbild och detta är ett sätt att fortsätta traditionen med att arbeta för att nå ut med samtidskonst till en bredare publik.

- Norrbotten har många duktiga konstnärer och det känns roligt att deras verk nu får synas lite extra, samtidigt som de bidrar till att göra flygplatsen till en ännu trevligare plats för våra resenärer, säger Gun-Marie Töyrä, marknadschef Kiruna Airport.

Marakatt-Labbas verk på flygplatsen i drygt två månader

Konstutställningen med Britta Marakatt-Labba pågår till och med slutet på juli. Britta Marakatt-Labba är känd för sin textila konst med främst samiska motiv.

Övriga konstnärer som kommer att ställa ut på flygplatsen under året är ännu inte slutgiltigt bestämt. Ett antal konstnärer är aktuella men turordningen är inte klar.