På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Anders Alms fotoutställning Bilder ur Natten visas på Kiruna Airport

2015-01-20, kl. 09:35

Nu kan du titta på konstutställningen Bilder ur Natten av fotograf Anders Alm på flygplatsen. Med start den 23 januari visas utställningen i avgångshallen.

Finns det natt på sommaren när det är ljust överallt? Är det natt hela tiden under vintern i Norrbotten? Kan man definiera natten? Dessa frågor ställde sig Anders Alm när konstprojektet Bilder ur Natten växte fram under strikta former och regler. Resultatet är en serie bilder om hur norrbottnisk natt kan se ut tolv månader om året – en utställning som förmedlar lugn, melankoli och förtrollning.

Välkommen att uppleva utställningen i avgångshallen, efter säkerhetskontrollen, mellan 23 januari och 9 april 2015.

Om Anders Alm

Anders Alm är en erfaren frilansfotograf med många egna projekt/dokumentationer bakom sig. Böckerna Inside, Ett år med Luleå Hockey och Den barnlösa Byn, om byn Vettasjärvi är resultatet av tre projekt. Den Barnlösa byn blev nominerad till Bästa fotobok av Svenska Fotografers Förbund år 1997. Anders har också erhållit ett flertal stipendier. Författarfondens 5-åriga arbetsstipendium, Nordiska Museets diplom för förtjänstfull dokumentärfotografi och Borg Meschstipendiet för att nämna några.