På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Lynn Gustafsson visar abstrakt måleri på Kiruna Airport

2014-10-23, kl. 13:01

Från den 24 oktober kan flygplatsens resenärer ta del av Lynn Gustafssons abstrakta måleri. Utställningen finns i avgångshallen, efter säkerhetskontrollen, fram till och med den 22 januari nästa år.

”Passagen”, akryl på papper av Lynn Gustafsson. Inköpt av Kiruna Konstgille

””Passagen”, akryl på papper av Lynn Gustafsson. Inköpt av Kiruna Konstgille.


Lynn Gustafssons konstverk är ofta en gränsöverskridande naturtolkning som blir en blandning av Norrbotten och Kalifornien – varmt och kallt, subarktiskt klimat och soldränkta landskap. Hennes abstrakt expressionistiska målningar vibrerar av liv och rörelse.

– Jag målar inte av naturen men i många av mina målningar uttrycker jag de associationer i färg och form som naturen framkallar inom mig. I andra målningar uttrycker jag en inre värld skapad på ett sätt som inte kan förklaras, men som är tillgänglig att upptäckas, förklarar Lynn Gustafsson sitt måleri.

Om konstnären

Lynn Gustafsson född och uppvuxen i Kalifornien och har en examen i måleri från University of California at Santa Barbara. Sedan 1974 bor och arbetar Lynn i Luleå. Hon har haft flera separatutställningar i Sverige och har deltagit i ett flertal samlingsutställningar i Norden. Hon finns bland annat representerad på Statens konstråd, Älvsborgs, Stockholms och Norrbottens läns landsting samt på Monash University i Melbourne, Australien. Lynn Gustafsson var under flera år konstansvarig på Galleri Aurora vid Luleå tekniska universitet.