På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Mikael Tjäder är vinnare av Swedavias nyinstiftade miljöpris

2014-06-13, kl. 13:40

I dag fick Mikael Tjäder, som arbetat 29 år på Kiruna Airport, ta emot Swedavias nyinstiftade miljöpris på 10 000 kronor.

Mikael Tjäder är fastighetsansvarig på Kiruna Airport och beskrivs som lösningsorienterad för att utveckla sin arbetsplats och utrustad med en ständig blick för miljöförbättringar. Trots att han inte har miljöfrågor som sin huvudsysselsättning så tar han ett stort ansvar för allt ifrån kemikalie- till avfallsfrågor. 

– Tack vare Mikaels framfart höjs hela tiden standarden på vår flygplats, säger kollegerna i Kiruna.  

Priset delades ut av Susanne Norman, direktör Regionala flygplatser (Kiruna Airport, Luleå Airport, Malmö Airport, Ronneby Airport, Umeå Airport, Visby Airport och Åre Östersund Airport) och Peter Salomonsson, flygplatschef för Kiruna Airport.

Swedavias miljöpris ska gå till en medarbetare som bidragit till att betydande steg tagits mot ekologisk hållbarhet i inom dennes organisation eller på flygplatserna. Alla 2 500 medarbetare inom Swedavia har själva fått nominera arbetskamrater som de tycker är ett föredöme inom miljöområdet. Därefter utsågs vinnaren av Swedavias koncernledning.

Swedavias mål är att bli ledande på miljöfrågor inom ansvarsområdet som är att driva flygplatser. Fokus för miljöarbetet är att minska utsläppen av klimatpåverkande gaser, minimera energianvändningen samt att minska utsläpp till luft och vatten från vår egen verksamhet. Swedavia arbetar även systematiskt med bullerfrågor.

Målet är att ha nollutsläpp av fossil koldioxid från den egna verksamheten år 2020. Med nästan 70 % minskning av utsläppen sedan 2005 är Swedavia på god väg.