På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Stark trafikökning med internationellt flyg och ökade avgångar

2013-04-23, kl. 13:53

Bland annat direktflyg från London och Tokyo samt flyg till Köpenhamn har bidragit till ökat resande till och från Kiruna Airport.

Antalet resenärer på Kiruna Airport ökat med 17 procent under januari-mars i år jämfört med samma period 2012. Detta beror på flera positiva händelser, bland annat ökat intresse för Kiruna från andra länder i form av charterflyg från London med SAS och Transun samt charterflyg från Tokyo med SAS för turoperatören Tumlare.

Direktlinje till Köpenham och fler avgångar till Arlanda

Ytterligare bidragande faktorer till ett ökat resande är en direktlinje till Köpenhamn till och med april, att SAS under vintersäsongen mötte upp det ökade behovet med fler avgångar mellan Kiruna och Arlanda samt att Malmfältsflyg sedan i januari har flugit med två tur-och-retur-flyg per dag, måndag till fredag sträckan Kiruna – Gällivare – Luleå och omvänt.

- Det ökade trycket är naturligtvis positivt och det ökade personalbehovet har gjort att bemanningen stärkts upp med både inlånad och nyanställd personal, säger flygplatschef Peter Salomonsson.

Av dagens trafikbild att döma går Kiruna Airport mot all time high om trenden håller i sig. Under midsommarveckan startar Turkietresors direktflyg till Turkiet, en satsning som ytterligare öppnar upp Kiruna Airport mot världen.